Sista för i år

Äntligen sista dagen på detta år. 
Det har inte varit ett bra år, även om det naturligtvis haft sina höjdpunkter.

Ska snart kila över till Jonte (bra att det är så nära) och förbereda all mat innan Linköpingsfolket kommer hit. Hoppas på en bra kväll, tror det blr svårt att misslyckas faktiskt.

Anyway, gott nytt år och så, jag hoppas alla får en trevlig kväll/natt!


Syns i dimman 2009




/L

Pangkakor

Pappa lyckades rasera lite kakel ovanför spisen så nu är det ett stort hål där. Finfint. Han är inte alltid så smidig min käre far. Så kan det gå när man ska steka pannkisar. Snart är dom klara, gott.

Varit i staden i dag och trängts med snåljåpar som vill köpa billiga saker på rean. Jag köpte en sjal, sen var jag nöjd. Blir nog en tripp till Kalmar inom en snar framtid istället. Liiite större utbud där, plus att då kan mamma följa med (läs hennes plånbok). Fikade men Jonte på Nisses också. Dyrt, men gott. Massa småbarn som till sina föräldrars förtret ville kasta sig utför den branta trappan. Underhållande.

Jag borde verkligen se till att skriva klart min rapport, men jag har ingen motivation. Borde även se till att planera nästa två VFU-projekt, men hur lätt är det när man inte har någon idé? Kanske skulle gå till den där idéförsäljaren Jonte och jag gick förbi, kanske kan få köpa en eller två för ett billigt pris.

I morgon ska vi åka och handla inför nyårsafton. Suttit nu och planerat menyn lite och vad som ska köpas in och så, blir den hel del märkte jag. Men det kommer bli bra det här, ska bli kul att träffa lite Linköpingsfolk igen.

Nu blir det pannkakor för hela slanten.



/L

Försenad födelsedag

Eftersom jag inte befann mig i Oskarshamn på min födesedag och julen envisas att komma strax därefter, vilket leder till få dagar man inte är uppbokad, fick jag klämma in ett litet fika-med-släkten-kalas idag. Bara sisådär nästan en månad för sent.

Fick lite cash vilket visade sig vara mer än lämpligt då jag fått en uppmaning att betala in pengar inför skiftet idag! Shit, det är inte lång tid kvar nu... Känns konstigt, trist men ändån mest jätteskönt faktiskt.

Nu ska jag iväg på spelning och lyssna på brorsans kompisars band.





/L

Dåligt sikte

Fasen, jag har nagellack överallt där jag inte ska ha det.

Jonte och jag skulle vidgat våra vyer ikväll och besökt baren i det nya hotellet som ligger i den gamla simhallen och som så fyndigt heter HotellEtt. Dock var det stängt så vi gick till Kråkan och drack 2 öl istället. Hemma innan klockan 21.30, har inte hänt på år och dar.

Igår somnade jag klockan 17.00, det är nog någon form av rekord. Nu är jag lika trött igen, det är ingen ordning på det här.




/L


Juldagen is here

Jahaja då var det dags igen. Juldagen, dagen och kvällen man ska träffa alla man inte träffat sedan förra året och troligtvis bli lite för onykter för sitt eget bästa. Heja traditioner.
Men jag är pepp. Boxvinet är upphällt på pet-flaska och nu ska jag bara hoppa in i duschen, sen är jag redo för att ge mig ut i den vilda Oskarshamnsnatten. Heh.
Kör hårt kära vänner! Vi glömmer våra sorger, imorgon är en annan dag. (ni fattar va, annan dag - annandag jul hah, min humor har gjort en comeback)



/L

Dåligt humör

Hur många har spenderat julafton kring ett nästan tyst bord, med undantag för artiga "det här var gott"? Jag har.
Hur många har gjort det alla julaftnar man minns? Jag har.
Hur många skulle hellre skippa jul helt för att slippa umgås med släkten? Jag.

Ni ska veta, alla ni som har en härlig, stor släkt som ni faktiskt älskar, jag avundas er. Så mycket att det gör ont.
Jag har en mamma, pappa och bror, resten försvinner mer och mer för varje år som går och jag har upptäckt att jag inte saknar dem.


Förresten var jag tillbaka på båten inatt för första gången på ett tag.




/L

Fetto

Julmaten har flyttat in i min mage nu igen. Mätt.
Annars händer det ingentingen i mitt liv just nu. Absolut ingenting.


/L


Klippt

Åh gud vad mätt jag är! Jag har bakat julgodis idag, faller alltid på min lott av julbestyren. Ganska kul, men jag blir alltid uttråkad när första sorten är klar och jag vet att det fortfarande ska göras knäck, tryfflar, kolor och fan vet vad. Men gott blev det.

Förutom bakning har jag hunnit med en klippning. Drygt en decimeter åkte av och det är så skönt, tunnade ut och klippte upp också, slipper alltså gå runt och känna som att jag har en mössa på mig konstant. Onödigt med en mössa av hår när jag har min rosa liksom.

Jonte förgyllde kvällen med sin närvaro och vi ockuperade brorsans rum för att kolla på film. Började kolla på Babel men gav upp, kollade på en film med statyer som sjöng stämmor istället, mycket roande. Hade förberett oss med chips, dip, ostbollar och fanta, därav den rådande mättnadskänslan. Puh.

Imorgon MÅSTE jag komma på något att köpa i julklapp till min bror. Hatar alla måsten med julen, all stress. Nästa år ska jag fira jul ensam i Linkan. Bryta alla traditioner, strunta i alla måsten och sova mig igenom hela skiten. Fast då lär det väl bli ett himla liv....





/L

4:e advent

Första helgen i Oskarshamn på länge är nu avklarad, kind of i alla fall.

I fredags blev det inflyttningsfest i Kalmar hos Kim som bor i världens mysigaste studentlägenhe. Vi blev fulla på vin och härjade som vanligt, hennes kompisar lär ha trott vi var helt störda. Bjuder på det. Sen blev det O´learys eftersom vi snålade med inträdesbetalning, och det var kul, hann dock inte vara där så länge. Kvällens roligaste incident var när jag vandrar in på ett matställe varpå en massa folk bara: "Men Karin! Tja, hur är läget, fan det va inte igår!" Jag fattar ingenting. Sen blir det ännu konstigare när någon snubbe säger till sina polare, de som kallat mig Karin, att: "Haha men fan skärp er, det är ju Lisa ju!" varpå de andra nickar instämmande. Har inget minne av att jag träffat dem innan, och de kan inte ha sett mig ute någonstans i Kalmar innan heller eftersom jag aldrig går ut när jag är där. Skumt.

I lördags var vi småsega och vågade inte köra hem innan kl 17.00 med tanke på alkoholintaget dagen innan. Kollade på någon film som var 3 timmar lång och käkade på Burger King. Väl hemma var det bara att hoppa in i duschen och piffa till sig lite, ost och vin stod på schemat. Sanna kom förbi och lämnade lite grejer, sen begav vi oss till Yo. Utgång på Ankaret sen.

Seg dag idag. Har plockat ut mina linser nu, så det blir glasögon framöver för min del, tills jag har råd att köpa nya vill säga. Typ januari eller nåt.




/L

Nåja

Det blev visst inte så mycket plugg trots allt, 1 och en halv timme cirka.
Jonte ringde och ville fika, precis vad jag också vill. Härligt.

Sitter dock fortfarande kvar i bibblan och det sitter en läskig gubbe brevid och läser tidningen. Han är jättetäppt i näsan och sitter och stönar varje gång han vänder blad (och nej, ingen porrtidning, vanlig dagstidning) och så rapar han jätteofta också. Påminner lite om Ida :)




/L

Snurrig i ballongen

Inatt har jag lyckats med bedriften att inte sova något alls, eller nästan, somnade i morse vid halv 6 typ när mamma gick upp och skulle åka till jobbet. Sen var det bara att gå upp igen vid 9 när klockan ringde. Pigg? Nope.
Blev en kväll med pappa igår. Mamma var inne i stan och käkade och brorsan var och åt julbord. Pappa och jag åt pizza, var liiiite för lata för att orka fixa mat. Gutt mos, har saknat pizzorna här i Oskarshamn, mycket godare än i Linköping.

Nu ska jag åka till bibblan och plugga lite, kanske blir en kik i lite äffärer på vägen...Inte riktigt klar med alla klappar än.


Och jag vet inte vad det är för dag. Torsdag eller Fredag? Måste undersökas.





/L

Tågåkande igen

Tillbaka i Oskarshamn, var ju så länge sedan sist. Det var segt att åka tåg idag, jag var hungrig som ett as, hade ingen frukost hemma och hann inte ner till Hemköp innan jag skulle åka.
Dagens höjdpunkt: Hopp gällande VFU-placeringen. Nu håller jag alla tummar, tår och ögonlock för att det löser sig så som jag vill. Ska ringa och härja imorgon.



/L

Julmys som blev julfylla

Och jag som tänkt gå dit och bara vara social i ett par timmar. Det hela började gå snett när vi bytt julklappar och jag fick en flaska glögg med kakao smak. Starkvin. Gott tänkte jag, och väldigt passande eftersom jag inte hade med mig någon dricka pga seminariet som slutade kl 17 och min lathet som hindrade mig från bolaget.

Det blev snack om allt från leopardmönstrade kastruller man bör koka glidmedel i, till FOUL och hur vi alla upplevt det hela, i två generationer. Mycket trevligt. Det ständiga skämtet: "Var får jag allt ifrån? GLÖGGEN!!" nämndes ungefär 150 ggr och var lika roligt varje gång. När glöggen var slut blev det ölhämtning hos Bomgren och ciggköp på Statoil. Fiiiint. Fick även sällskap av några julmysande styrelsemedlemmar.

Varför ska jag alltid åka tåg dagen efter?



/L

spontanfylla

julmyset hos ida blev en fylla, nu har vi hämtat öl. heja oss? /L

Julmys

Då var det dags för julmys hos Cronebäck. Eftersom jag i min vilda fantasi trodde att jag skulle befinna mig i Oskarshamn vid det här laget och ha jullov tackade jag nej när inbjudan kom på fejjan. Nu idag när Henke påminde mig om att det var ikväll och jag insåg att jag faktiskt var här så panik-anmälde jag mig i alla fall. Förvirringen är total och jag hoppas det går bra att jag dyker upp (in?) i alla fall.

Seminariet var soft, nu har jag jullov!



/L

Fan då!

Äh jag ger upp. Skulle skriva ett inlägg men folk kommer och pratar och lånar datorn hela tiden. Får bli senare istället.


/L


Lång resa

Tillbaka i Linkan igen för att gå på sista seminariet imorgon, sen är det jullov!
Det har varit en lång helg med mycket resande. Först en sväng till Oskarshamn i fredags. Mamma och pappa va på någon middag och brorsan va hos tjejen så jag hade huset för mig själv. Somnade så fort jag satt mig i soffan. Mycket värd kväll.
Lördags morgon var det dags att åka till västkusten. Lång och seg bilresa följt utav besök hos morfar. Där var allt precis som vanligt, det hände alltså ingenting. Söndagen bestod av julbord på Tylöhus, det där stället som ägs av Per Gessle, och där det är schtek till max på sommaren. Gillar inte sådana ställen egentligen, det ska vara så jäkla fiiiiint hela tiden. Men men, god mat var det i alla fall :)
Idag åkte jag först från västkusten till Oskarshamn, sedan därifrån hit till Linköping. Som sagt, mycket resande blev det.
Nu blir min sista resa till sängen tror jag.




/L

Men vart tog snön vägen?

Vaknade halvbakis och lagom sugen på att åka tåg. Blev stresspackning så jag har inte en aning om vad jag fått med mig, däremot vet jag att jag glömt mobilladdaren.
På tåget hamnade jag mitt emot två tanter i typ 70 års åldern. Det var som att sitta öga mot öga med framtiden. Det var ju Ida och jag som satt där, det är helt sinnes vad konstigt det kändes. De pratade precis som vi gör, bittra på det mesta men med en stor portion humor. Den ena tanten hade kort hår, farmorskofta med guldknappar och pratade mycket om sin hund. Detta är alltså Ida, fast hon har iofs ett marsvin... I alla fall. Den andra tanten hade långt hår i en knut på huvudet och hellugg. Hon hade dessutom olika form på öronsnibbarna, det vill säga att en sitter fast mer i huvudet än den andra, precis som mina öron! Det är så man blir skraj. Ville nästan ta ett kort på dem innan vi gick av när de tagit på sig sina baskrar, de såg ut som små svampar. Skickade ett sms till Ida och hon svarade med frågan om de såg lyckliga ut. Och ja, det gjorde de faktiskt, känns betryggande. Vi går en bra framtid till mötes Ida!

När jag kom hem hit fick jag mat, fläskfilé. Det var inte igår man käkade det inte. Besviken över att det inte är någon snö här, och när det väl är snö i Linkan åker jag därifrån.
I helgen blir det julbord i Tylösand. Imorgon drar jag till västkusten och där finns det inget internet. Inte hos morfar i alla fall, så bloggen får jullov några dagar.

Hörshej




/L

Butt

Jag hade förberett mig väl genom att plastpåsa mina fötter (för er som inte vet vad plastpåsa är så innebär det att först ta på sig en strumpa, sedan en plastpåse, sen en strumpa igen, och sen skor förstås) eftersom jag alltid blir jätteblöt när jag jobbar på grund av de gigantiska hål jag har i skorna. Det fungerade alldeles ypperligt. Kanske för att det var lite folk och man slapp slabba ner sig. Kul var det i alla fall. Städölen som skulle bli en, kanske två, blev typ 15 plus jävla mousserande vin. Tack Pekka, fast ändå inte. Jag ska åka tåg och buss om några timmar, det kommer bli allt annat än kul. Det är dock värt det, gutt att tjäna lite extra cash så här innan jul, precis vad jag behöver! Snart blir det Oskarshamn, hoppas på att det är någon mer som återvänt hem, annars blir det nog häng med bror min och hans kompanjoner.




/L

Poni Hoax

Hoppas det är ett bra band, inte hunnit lyssna något på dem.
Jag fryser men ska se till att gå ut och pallra mig iväg till hg för jobb.
Brr...


/L

Tråkigt sexliv?

Satt och slösurfa på Aftonbladets hemsida och hittade en lista på de 6 konstigaste platserna någon ertappats med att ha sex på. Hur fasen lyckas folk? Jag är impregnerad.


1. Ett biktbås

Församlingen ringde polisen efter att ha hört stönanden och grymtanden från biktbåset i en kyrka i italienska Cesena. Väl på plats greps ett par mitt i akten. De var inte var uppfyllda så mycket av den helige ande som av alkohol, och varnades för ha stört en religiös rit.


2. En rättssal

Domaren Donald Thompson blev världskänd men inte för kloka domar och juridisk kompetens, utan för att ha använt en vakuumpump. På sig själv. Under pågående rättegång. Vittnen intygade att det hände minst fyra gånger, och han dessutom blottade sig ett antal gånger. Därmed hamnade domaren på de anklagades bänk, dömdes till fyra års fängelse och får inte längre vara domare.


3. På en polisbil

Man får anta att två holländska poliser blev oerhört förvånade när ett par valde deras bil för en liten herdestund, inte minst eftersom poliserna faktiskt satt i bilen. Paret ombads vänligt gå någon annanstans - det är inte olagligt att ha sex på en polisbil men däremot måste en polisbil alltid vara beredd att rycka ut. Det är den förstås inte med ett älskande par på huven.


4. På banken

Han och hon i en tom bank - kanske är det en sexfantasi för en del, och åtminstone för ett franskt par blev frestelsen för stor. De tänkte dock inte på att deras aktiviteter syntes väldigt väl genom glasdörrarna mot gatan, och tråkig nog för dem så hängde där en grupp tonåringar, beväpnade med mobilkameror. När kvinnan fick syn på dem så svimmade hon. Filmen hamnade förstås på nätet.


5. I cockpit

10 000-metersklubben instiftades möjligen redan 1916 men det gick illa för de första medlemmarna. Det kan bero på att den ena parten i kärleksakten var piloten själv. Planet kraschade.


6. I en lyftkran

Efter 10 000-metersklubben så låter ju 10-metersklubben ganska fånigt. Men Justin Dunns och Nicole Albert hamnade i den efter att ha legat med varandra i fullt dagsljus i en lyftkran i Florida. Kranen ägdes av Dunns pappa, och då den var privat egendom så kom de undan med en varning. De ombads dock att vara med diskreta i framtiden.




/L


Bra början

Dagen började alldeles utmärkt. När jag kom till seminariet visade det sig att vår lärare tyckte vi var för stor grupp så hon ville att några skull komma tillbaka imorgon istället. Mita och jag anmälde oss frivilliga och det blev en fika i Key istället. Sen var det kursutvärdering, i och för sig rätt seg men vi fick fram några synpunkter i alla fall.

Sen kommer vi till den delen av dagen då allt gick åt helvete. Kollade min mejl, hade fått ett från samordnande mentor i Mjölby. Guess what? Jag får inte vara kvar i Mjölby för de måste prioritera andra studenter. Men tack så jävla mycket då, nu är jag alltså utan mentor och VFU-plats. Tillbaka på ruta ett igen. Jag som precis börjat andas ut och kände att det gick bra på VFU:n.



Fuckingjävlakukuniversitet! Dra åt helvete.





/L


Typiskt

Hade lätt kunnat sova typ 20 minuter till, sitter ju här och är klar för att gå nu vilket är för tidigt. Käkat frukost och fixat anteckningarna. Knäckebröd med leverpastej och ett glas med c-vitamin brus med äppel-smak var ingen vidare bra kombination kom jag på under frukosten. Känns som jag försöker bli av med all min mat jag har hemma (nu lät det som jag har jättemycket mat, det har jag inte) eftersom jag åker till Oskarshamn på fredag, känns onödigt att slänga något så då kan jag lika gärna försöka käka upp det, även om det blir lite lustiga kombos då och då.

Ikväll ska vi till Nh med klassen, får se om jag följer med. Skulle behöva gå upp tidigt imorgon och fixa lite saker egentligen, får se om jag orkar. Har inga pengar heller så då är det ändå inte kul och sitta där som ett mongo.

Seminarie blir det nu, wopido.



/L

Kväller

Varit och druckit kaffe på hg. Ja, ni läste rätt, kaffe. Ingen öl ikväll. Trodde jag började kl 15.00 imorgon men jag hade visst fel, visade sig vara 8.30 istället. Bäst att ta det lugnt ikväll alltså, plus att jag har brist på pengar som kan spenderas på öl.

Sjuk pluggdag idag, endast avbrott för utdelningen av priset och en fika med Evelina. Fortfarande inte riktigt klar dock men jag orkar inte mer, inte just nu i alla fall. Fixar det innan jag drar imorgon eller senare ikväll kanske. Eller inte alls.

Nu blir det popcorn och koll på Nolle-p filmen som är klar! Se till att förhandsboka sen när vi väl löst hur det ska gå till.




/L

Över förväntan

Klockan är inte ens 10.00 än och jag befinner mig på campus. Det är bra gjort, trodde aldrig jag skulle vakna, men johodå. Bra bra, nu ska jag bara se till att plugga eftersom det var det jag kom hit för. Och förstås för att se Lars ta emot årets lärarutbildare pris. Lars och jag som är så goda vänner. Not. Fått tag i boken nu också, får köpa den för 50 spänn, mycket bra. Bara att vänta på att hon som ska sälja den hör av sig snart. Undrar om jag har seminarie idag eller inte? Det märks nog så småningom.




/L

Ljus i mörkret

Jag klarade min written exam, tjoho! Sen att jag fick omtenta på den andra är en annan sak. Trodde faktiskt det skulle bli tvärtom, att jag skulle kugga på written, men oj så skönt att det inte blev så. Nu känns allt genast lite lättare.
Suttit och läst från kl 11.30 till 17.00 idag, boken är nästan slut och sen är det bara anteckningarna som behöver fixas. Plättlätt som en smäck.

Känns skönt att man återvänt från de döda efter gårdagens bakfylla, det var inte att leka med. Nu blir det käk och teve, eller kanske lite Nationalteatern.




/L

Jag vill dö!

Usch, fy och blä vad trött jag varit idag. Utbildningen gick bra, tror jag, somnade på bordet efter ca 10 minuter. Vaknade till när vi skulle beställa pizza, sen sov jag lite till. Pinsamt heh. Nu har jag tryckt i mig en vetedryck med apelsinsmak i hopp om att bli människa igen, får väl se hur det lyckas.




/L

Nejnejnej

Åh jag ska vara på campus om en kvart typ. Heja heja. Jag tror jag fortfarande är onykter. Måste in på Hemköp och fixa fika också, blev fika-ansvarig nyss. Kraballen var jättekul, förutom att tiden gick för fort, kändes som att Timbuktu spelade i evigheter (jag har tagit på honom). I alla fall, en rolig kväll. Nu blir det utbildning. Foul-fookies, bli inte som oss :)






/L

Kraball

Ja då var det dags igen. Lördagkväll och Kraball, kan nog bli bra det här. Undrar om jag har några pengar kvar bara, lär ju behövas. Nä, orkar inte skriva något, kan uppdatera när jag kommer hem inatt istället. Ska bege mig till Ida strax, sen Campus och slutligen hem till Julia.





/L


Ännu en sen natt

Ikväll var det julsittning. Den var kul, men ändå sämre än jag väntat mig (förlåt!). Jag har inte varit på den sittningen innan så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men seriöst, för det jävla priset kunde man fått lite mer alkohol! I och för sig var det bra att ha patetbordet precis bakom för jag blev bjuden på en massa shots. Gutt mos. Sen blev det hg. Det var kul på dansgolvet men segt att folk droppade där ifrån. Efterfest där Mita spelade gitarr och alla sjöng olika melodier, trevligt. Well, det var en go kväll men den blev ändån inte riktigt som jag ville. Men men, det kommer fler kvällar, imorgon är det kraball! Woho!





/L

Lillebror

Bror ringde nyss och var nervös, han satt och väntade på att få tenta av sin Cambridge exam. Stackarn, vet precis hur det känns, var också sjukt nervis innan jag skulle fixa min. Skönt att prata med honom i alla fall, han har det fasen inte lätt just nu, tror han behöver någon att snacka med som faktiskt fattar, jag var precis i hans sits när jag var lika gammal. Usch. Glad att de åren är bakom mig. Han kommer också må bättre när han kan flytta från Oskarshamn.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen gå och hämta en cykel hos Emil som jag ska låna eftersom jag inte fixat min ännu...
Ikväll är det julsittning, Ida och Julia kommer hit vid kl 17 för lite vindrickande innan vi ska till campus. Nice.
Ses i dimman!






/L

Ojoj

Såg rubriken på förra inlägget. Jag är inte så full. Men men, stavfel kan hända även mig.
Ha det bäst så syns vi på sittningen imorgon (hoppas jag).


Puss hej





/L

Eftserfest

Sitter hos Ida och dricker bananvin. Planen var att gå hem efter hg, men som Oskar sa: "nu går jag hem för jag ska skriva ett projekt imorgon. Eller vafan, vi super oss redlösa istället!" Bra mentalitet! Ida leker med mitt och hennes pris från Ullareds resan, det är äckligt. Jag har haft högläsning ur bibeln, känns lite som min grej. Jon hälsar att: "alla smålänningar är inte snåla, en del är bara fattiga". Undrar om han syftar på mig? Nej, säkert på Jonte.

Hade i alla fall en trevlig kväll på hg, fick paket och öl. Nice. Nu ska jag dricka mer vin och röka vattenpipa, om Oskar kan springa hem och hämta tobak.

Förresten, TACK alla som grattat mig idag. Har inte svarat på alla sms och inlägg på fejjan, men det betyder mycket, vill bara att ni ska veta. Sentimentalfull oh yeah!





/L

Fira på hg

Så, mötet avklarat och jag har även påbörjat rättningen av VFU-uppgiften de små liven presterat.
Nu blir det öl på hg, synd att det inte är john doe.


/L

En svart häst som såg alldeles blek ut.

Idag är det min födelsedag! Har redan fått finfina saker och massa sms och telefonsamtal, tacktack!
Jag blev nog mest glad över en cd med Nationalteaterns Kåldolmar och kalsipper, den är underbar, älskade den när jag var liten, älskar den fortfarande. Nu ska jag snart bege mig in till staden för att använda ett presentkort jag fick, det får bli en klänning till julsittningen imorgon tror jag.



/L

Ajaj

Mitt huvud protesterar och smärtar. Blir inget plugg gjort för jag kan inte koncentrera mig på grund av bankandet, det blir helt klart ingen tenta imorgon. Jag ger upp.



/L

Ullared

Efter minimalt med sömn, cirka 2 timmar, var det konstigt nog inte speciellt svårt att ta sig upp ur sängen och traska till campus med Ida. Jag kan aldrig sova innan jag ska åka iväg, inte på grund av nervositet, men jag tänker så jävla mycket på onödiga saker. Typ tänk om det snöar, då kommer vi bli försenade och komma dit mitt i värsta ruschen. Har alla någon att sitta med i bussen, och om inte, vem sitter i så fall själv? Finns det toa på bussen, ska man ta med en bajs-mugg bara för att vara säker? Ni fattar.

Ullared var hetsigt som vanligt. Galna tanter med måttligt roade män som kör rally med kundvagnarna och inte drar sig för att köra på den som råkar vara framför. Jag fick ansvar för min och Idas vagn och lärde mig taktiken och knepen snabbt. Kör man fort som fan och vägrar stanna för någon/något, då kommer man framåt. För att göra vistelsen intressantare bildade några av oss (jag, Ida, Mita, Julia, Jonte och Oad) tre lag och skrev en lista med saker man skulle hitta och fota. Bland annat ridsporrar, leopardfärgade string-kallingar och en anställd vid namn Elias. Jag och Ida vann, vi är oslagbara när det gäller att hitta konstiga saker! Alla lag skulle köpa ett pris de vinnande laget skulle få för ca 10 kr. Vi fick ett graviditetstest och varsitt reflexband med Musse Pigg på. Spanks!

Det va en jätterolig dag, thank you very much.




/L


Små små steg

Den är sweet.


/L

Sid.

Idag när jag var på Pressbyrån såg jag att de hade en gratistidning. Gratis är bra tänkte jag och plockade ett ex, och jisses va bra den var! En tidning om tidsskrifter, jag som älskar tidssrifter! Nej, jag är inte ironisk, det är faktiskt sant. Det är något speciellt med dem, man flyr liksom iväg till någon annan plats, men inte på samma sätt som när man läser en bok. Glossiga sidor med klatschiga bilder och underbara reportage, intervjuer och krönikor, svårslaget. Det roligaste är ändå att läsa om folket som gör tidsskrifter, hur de tänker. Jackpot igen, hela tidningen är uppbyggd på olika chefsredaktörers, fotografer och annat tidningsfolk tyckande och tänkande, deras erfarenheter och bästa minnen. Intervjuer med personer man inte har en aning om vem de är egentligen, att till exempel Jeffersson Hack inte bara procucerat en unge med Kate Moss utan även startat 3 av de mest inflytelserika popkultur- och modemagasin de senaste 15 åren. Omslag listas och blandas med målgruppsanalyser samt exempel på oerhört smala titlar. Att Olle LIndbom som även har en blogg lika nördig och underbar som hans krönika gör inte saken sämre. Och nej, ni behöver inte vara oroliga för att jag ska diskutera detta ämne med er, jag vet att jag tråkar ut er.

Fått lite plugg gjort idag när jag satt i Key, även lite fika. Jag och Jonatan blev även tillsagda av Securitas-vakten (inte den snygga) eftersom vi lämnat kvar datorn och mobiler på bordet och gått där ifrån en sväng. Tydligen springer det runt massa folk från, enligt honom, Ryd och Lambohov som låtsas vara studenter och snor andras grejer. Det hade vi inte en aning om, men nu tänker jag i alla fall inte lämna mina saker obevakade. Konstigt att de inte satt upp lappar som informerar om detta...

Hungern är ytterst påtaglig, men tänkte vänta med käket tills Henke varit här och hämtat ett häfte. Sen händer det nog inte så mycket mer ikväll, imorgon blir det upp okristligt tidigt för att knata till bussen vid Kårallen så det är nog bäst att somna i tid. Ullared here we come!





/L


Time goes by

Kom kanske inte upp så tidigt som jag tänkt, och när jag väl vaknat blev det en lång dusch och frukost, så nu har klockan hunnit bli 11.00 snart. Väcktes av Ida som berättade att hon fått tag i en biljett till kraballen! Tur det, skulle inte bli pepp utan Lida. Rätt komiskt att vissa inte orkar skilja på oss längre utan använder ett gemensamt namn. Mycket praktiskt. En jättebra sak är att min hosta äntligen verkat ge med sig, i alla fall än så länge, får väl se hur det blir efter jag varit utomhus. Däremot har mina revben fuckat upp sig ordentligt nu, kunde knappt bädda sängen för det gjorde så jäkla ont. Typiskt att när en grej blir bättre blir en annan sämre.

Till Campus och vidare! som Buzz Lightyear i Toy Story hade sagt.



/L

RSS 2.0