Kasst

Jag blir snart galen på att jag aldrig är ensam. Folk runt omkring hela tiden, jag håller på att krevera. Vill hem till Linköping och låsa in mig med en kopp te och inte behöva prata med någon på ett par dagar.
Jag är trött också, till följd av att jag kom hem kl 07.00 i morse efter en galet kul utekväll. Heja Oskarshamn, det blir bättre och bättre det här. Men nu blir det nog lugnt ett tag framöver, kasst med pengar och tid. Börjar jobba i morgon, får se hur det blir.... Lite nervös./L
 

Backdrunk

Lite kanske. Jag har fått jobb! Äntligen, det är en underbar lättnad. Kanske inte världens bästaste jobb, hemtjänsten, men vafan, det funkar. Börjar på måndag.

Jonte firade sin födelsedag igår fast han egentligen inte fyller förrän nästa vecka. Lagom kul när man inte känner någon av hans vänner härifrån...Fast träffade lite gamla bekantskaper jag inte sett på evigheter och det var trevligt. På puben sen träffade jag ännu fler haha.

Bolaget it is....


/L

Smatter

Kan man gå och lägga sig och sova kl 17.20? Bakis igen. Andra torsdagen i rad, gud va bra. Fattar inte att så fort jag dricker vin i Oskarshamn blir jag jättefull och jättetrött dagen efter... Det var i alla fall trevligt igår. Träffade en vän, vi hade mycket tid att ta igen, och massa vin. Sen blev det utgång, norrmän och skoskav. Trillade väl hem vid 4-tiden och var sådär lagom fröjdfull på alla sätt och vis. Härligt.

Shit mitt huvud trillar av... ahhh
/L

Fan...

Lite så är det just nu. Har fortfarande inget jobb och det håller på att driva mig till vansinne! Ska jag bara gå hemma och göra ingenting hela sommaren kommer jag gå under av tristess och antagligen fullständigt trampa sönder mina föräldrars nerver, precis som förut. Ge mig höst igen. Jag är klar med sommaren nu, det är ju ändå inte fint väder.

Midsommar spenderades i Norrköping med truppen från Hultan. Det var nice. Massa käk, singstar och sen utgång också. Somnade alldeles för sent i en soffa som blev för liten.  Idag har jag åkt hem från Linkan. Känns som att mycket tid de senaste dagarna har spenderats på transport. Först tåg och buss i Torsdags, sen tåg, buss och spårvagn i Fredags, tåg och buss i Lördags och tåg och buss idag. Puh. Mycket tid med män som överdoserar den rimliga mängden av parfym, tanter med gnälliga hundar och fjortisar med någon kass sommarplåga på mobilen. Fast så länge jag kan fylla mitt huvud med RHCP:s
Tearjerker och Strip my mind samt Tracy Chapman ska jag inte klaga. Trots att bara vänster hörlur fungerar...


/L

Delirium

Oj oj, så det kan gå. Som vanligt går det inte att ta en öl, utan det blir alltid fler. Igår kväll var jag och Jonte på vårt kära Ankaret och kollade fotbollen och drack öl. Mys. Mindre mysigt idag när man vaknar och inser att det är ca 1,5 h kvar tills jag ska åka till Linkan... Åka buss och tåg, weii... Fast det ska bli skönt att komma hem.


/L

Any other world

Idag och igår var jag och hälsade på min farmor. Hon är snäll hon, ger mig mat, kaffe och pengar. Eller försöker. Varför har man en sån jävla stolthet att man inte kan ta emot pengar? För det har jag ju gott om just nu...eller inte. Ibland kanske man skulle trycka ner stoltheten och tacka och ta emot, trots att det är så typiskt osvenskt, så typiskt mig. För när någon ser att man behöver hjälp och vill finnas där så tackar man nej. "Kan själv..." har varit mottot de senaste 20 åren och lär förbli så i 20 till. Att man aldrig kan växa upp.In any other world
You could tell the difference
And let it all unfurl
Into broken remnants
Smile like you mean it
And let yourself let go

Cause it's all in the hands of a bitter, bitter man
Say goodbye
To the world you thought you lived in
Take a bow
Play the part of a lonely, lonely heart
Say goodbye
To the world you thought you lived in
To the world you thought you lived in

I tried to live alone
But lonely is so lonely you know
So human as I am, I had to give up my defences
So I smiled and tried to mean it
To let myself let go

In any other world
You could tell the difference


Ljus

Ja, det har fasen gått upp ett ljus mitt framför mina ögon, eller snarare känns det som att någon slängt ett ljus i huvudet på mig. Kom på under nattens gång på när jag låg och vred och vände på mig och ältade tankar fram och tillbaka utan att komma någon vart, att jag har saknat det här. En vardag. Tänk att allt det jag en gång i tiden (under många år egentligen, fram till Augusti -07) velat fly bort från och hatat faktiskt är det jag saknat. Vet inte riktigt vad som är mest skrämmande, att jag inte har någon riktig vardag i Linköping eller att jag inte kommit på att det är den jag saknat nästan ett helt år förrän nu.

Jag menar inte att jag inte trivs med livet i Linköping, hävdar fortfarande att flytta dit är det är det bästa beslut jag någonsin fattat. Att vardagen saknas har jag väl mig själv att klandra för till viss del. Allt annat tar så mycket tid, det "vanliga" livet blir lite bortglömt. Saker som att ha ro och sätta sig och läsa en bok (som inte författats av Liedman, Bryman eller Sparrman) eller mer väsentliga saker som att diska, tvätta och äta. Det sistnämnda är det jag saknar mest. Kanske inte just själva ätandet i sig, men att kunna ta sig tid till att laga en riktigt god middag, baka något eller överhuvudtaget känna att man har tid att sätta sig ner när man äter. Det har jag saknat och tänker utnyttja till max nu under sommaren. Jag ska bli tjock bannemig.

Det jag är mest förundrad över om man ska fortsätta med någon halvdan sammanfattning av det första studieåret i Linköping är att jag klarat varenda tenta på första försöket. Tänk vad bra resultat jag skulle fått om jag verkligen lagt ned en massa mer tid på att läsa på innan.
  Det här inlägget skulle ha handlat om Hultan, men det kan jag skriva om senare...


...och innan den 4 Augusiti är jag tyst för jag har inget att säga och vill inte lyssna mer.


/L

Svårt...

...att blogga när man inte har någon dator... Förhoppningsvis ska det problemet vara löst ikväll. Hoppas. Har blivit så sjukt van vid att alltid ha tillgång till internet.

/L

RSS 2.0