Tomhet, 1:a advent och allmänt bajs

Denna helgen har lyckats äta upp den lilla energi jag hade kvar innan. Nu är jag helt slut och fattar inte hur jag ska orka de veckorna som är kvar utan att sakta med säkert förgöras. Allt känns tråkigt, trist och fruktansvärt meningslöst.

Idag är det första advent, alltså inte så långt kvar till jul. Kanske borde börja klura på vad man ska köpa för julklappar. Jag kan vara världens sämsta person på att köpa julklappar, har aldrig tillräckligt med pengar eller fantasi. Men det är ganska mysigt att snurra runt i alla affärer och kolla på stressade småbarnsföräldrar som inte kan hålla ordning på alla nyinköpta prylar och inte heller sina barn. Då kan man stå där i lugn och ro och tänka: "Tur att det inte är jag".

Busy week:


Måndag: Plugg plugg plugg...
Tisdag: Ullared!
Onsdag: Plugg plugg, ångest för att jag inte pluggat
Torsdag: Min födelsedag! Tenta och möte, hg sen kanske?
Fredag: Plugg, Julsittningen
Lördag: Bakis och Luciakraballen
Söndag: Skriva deppiga blogg-inlägg om hur jobbigt livet är



/L


Gästbloggar igen

Så, nu har ni fått två gästbloggar åter igen. Fick höra att de tidigare var uppskattde ikväll från olika håll så jag tänkte att då kan dom få skriva lite igen. Perfekt. Blev en kort liten efterfest hos mig sen gick alla vidare, utom jag. Orka.. nej. Känner mig sjukt osocial och känner att ryktet som surlisa inte behöver bättras på en kväll som denna. Misstaget att bli jättefull igår påverkade kvällens fylla som aldrig riktigt nådde den där toppen jag hade hoppats på. Bättre att jag är hemma och sover iställer. Har sjukt många självlysande saker hemma hos mig, spexigt. Och hungrig är jag också...





/L

Tja läget?

Stek! "Nu kör vi", stod det på mina knogar. Bartender-snubbarna var sköna. Dom målade en fin tribal på min arm. Cool. Jag tror inte att "Danne" tyckte det var lika roligt som jag. Dom gav mig typ hundra ljusarmband! Staffan åt upp ett och jag fick köpstopp. Det var sjukt. Sen var det dans på scen och den där Jonte tog mina solglasögon hela tiden! Tur att jag var spiknykter hela kvällen, så jag hade ju koll på var dom var någonstans. Stad i ljus, soft, äntligen. Hem och efterfest, vi skulle till någon brud som hette som det alla längtar efter; Lön. Men det skiter vi i. Jag säger som Kalle Anka! SHJAKHSAKHSKJAHSAKJHKSHAk!!!

// Axel - gästbloggat


Ett par gula solbrillor, ett per ihoplappade byxor å sen va de fest.

Med sju självlysnade armband i grönt,blått gult å rosa kan man inte kännas annat än pridefestival ikväll. Jo ja e full men glad dessutom, Lisa bjussar på vin å glatt sällskap å ett par stekiga gula solbrillor.Jaojao fint ä läget.....sitter å lyssnar på Axel som snackar om Prettos, Rebecka berättar om att hon inte kan dricka sprit å att dedär krista bandet inte får ligga, who cares egentligen. Vem vill inte ligga?:P /Myran igen!

Drink beer with the guys

Nu har huvudvärken försvunnit och ersatts av hunger. Måste nog fixa lite käk innan det är dags att bege sig till Oskar för förfest innan vi drar till hg. Var ju så länge sedan sist.
Livet går på rutin.



/L

Helt vanlig HG-kväll

Nu smäller det! Tänk hur liten värld vi lever i.  Ändå går vi till ett ännu mindre ställe och pollunerar våra ännu mindre hjärnor med gift. Vi står och hoppar till en rytmisk puls och dricker gift. Sen kommer man hem och äter en genomskinlig kudde med frigolit i. Världen är bra liten. Men det vet du ju. Ja du. Vet du vad du ska göra nu? Nu ska du äta en sko och bära hatt för resten av livet. Gör det!

// Axel - gästbloggat

Lådvin å grillchips@ RedLightDistrict

Nu ere fest nununu ere fest!:) Jaoo efter druckit en flaska rötjut å ätit en "Oskarshamns special" kan man bara konstatera att kvällen vart lyckad hittils. För att ni ska få en inblick kommer här en lägesrapport från 22.34 :56 , 28 November.

Alsättersgatan 1B
Lisa har ett par checka gråa raggsockor, plattat svart hår med lugg, svart kjol med spets(Ja vet nån som gillart men han läser säkert inte dehär), discokulan snurrar och låten where you gonna sleep tonight spelas på radion, lisa sitter å tröstäter chips och kollar pirates medan jag sitter med en mexikansk hatt, lätt uppknäppt blåvitrandig skjorta samt en tredje gradens brännskada på vänster pekfinge. Va svårt å skiva samtidigt som man dricker. Nu börjar Lisa sluddra och jag sjunga gyckel. Dags att sluta.
snart blir de (Hg), supersweet!
Over and out/ Jontemyra


Gelékillen

Skitdag. Hade lika gärna kunnat gå på kravallen igår, hade varit värt en baksmälla. Tentan gick skit och VFU:n va trist. Nu har jag 20 uppsatser att läsa igenom och rätta tills alldeles för snart. Dagens bästa som faktiskt lyste upp hela min tillvaro var den lilla killen som kom och satte sig i sätet mitt över på pendeln. Han kände på sitt hår och utbrast i ett glädjetjut: "-Gelé! GELÈ!" Sen började han att slå på sitt hår samtidigt som han ropade: "Studs studs stuuuuuuuds!" och var överlycklig. Sen blev han ledsen för att tåget redan var framme och han och hans mamma skulle gå av. Underbart.

Ikväll blir det vin och en dos av Jonte innan hg. Sweet.



/L

Lite bitter

Tidig morgon på grund av VFU. Hade lektion med samhällarna, gick väl okej. Hade egentligen velat ha en B- eller C-kurs så jag kanske hade lite höga krav på dem. Fast de gjorde det jag sa och hade planerat så helt åt fanders gick det inte. Imorgon ska jag avsluta mitt projekt, yay!

Tog mig till Key efter Mjölby och fikade lite, sen gjorde jag ett halvtappert försök att plugga med geografi-killarna, gick väl sådär bra för mig. Fast det gick nog inget vidare för dem heller haha. Intog istället dagens fika nr 2 i Key med Jonte. Satt en snubbe bakom oss med sjukt underbart rolig dialekt så vi satt och småfnissade hela tiden, måste sett lite mysko ut. Inte alls uppenbart att man tjuvlyssnar på någon när man inte säger något till varandra på evigheter men ändå sitter båda och skrattar åt något.

Imorgon är det tenta och VFU, därav inget Schlaget för mig ikväll. Lite bittert, men vafan, kravall är alltid kravall, same shit different names bara. Har i alla fall bestämt att det blir Lucia-kraballen den 6:e. Kan bli kul.



/L


Sprallig

Trots att jag inte förtjänat det med tanke på gårdagens enorma intag av fulvin har jag mått finemang idag. Varit jäkligt pepp och alert, lyckades till och med att gå på didaktiken som jag inte lyckats göra på evigheter. Där fick jag veta att vi får uppskov på VFU-rapporten som egentligen skulle varit klar nästa vecka, tills Januari. Göttans! Känns som att det räcker med saker att göra ändån. Fick nyss mejl från Lars där det stod att jag ska ha tenta på torsdag nästa vecka. På min födelsedag. Hoppas fan jag får en tårta.

Hemköp it is.



/L


Hej, tjo, klackarna i taket!

Ojoj, det blev en riktigt lyckad kväll! 20 liter fulvin på typ 2-3 timmar kan inte bli annat. Massa hemlisar om FOUL och även tärningsspel som urartade och resulterade i cirkus 500 "Hej pappa...Ehh jag har inget CSN kvar, kan du skicka mera pengar?" samtal. Trots planen att inte dra till hg blev det så i alla fall. Svårt att motstå när man förfestar 20 meter bort och ser att det inte är någon kö och grönt ljus. På vägen till statoil blev det allsång och jag blev sjukt snöad. Lätt värt. Ida och jag gjorde värsta kapet och köpte chips och dipp, dessutom hade vi den numera standardiserade konversationen om vilka tidningar folk egentligen köper. Typ "hej, jag har tankat diesel på 3:an, sen vill jag ha en Slitz, en Båtbörsen och en Mama, tack."

Tror jag skippar das Grupparbeit imorgon och drar till skolan vid ett istället. Sen blir det bakisfika i Key istället för didaktiken. Bra plan.




/L

Hej Key

Sitter i Key och försöker plugga men det går åt fanders. För mycket folk man vill fika och prata oviktigheter med. Skönt att ha seminariet avklarat i alla fall, det blev inte ens hälften så blodigt jag föreställt mig. Bara ett kvar nu, som jag tydligen ska få göra ensam, woho. Eller inte.
Köpt biljett till Julsittningen (som är slutsåld, så jäkla nice!) och trippen till Ullared idag. Jättelänge sedan jag var på Ullared, lär ju inte bli mindre hetsigt denna gång med tanke på julstress och liknande. Hysteriskt med jul egentligen. Hysteriskt fast mysigt. Mest mys.

Snart är det dags att umgås med fookiesarna, pepp pepp!




/L

Ute och simmar?

Inatt var jag ute och simmade helt random på öppet hav då jag plötsligt träffade en gammal kompis jag inte sett på evigheter. Vi simmade ihop ett tag tills vi kom till en strand. Då stod vi ute i vattnet vid rampen där de som sitter i rullstol kan åka ner i vattnet, och jag petade henne i magen och sa "Grattis! Va kul att du har kommit in på polisskolan!"

Inte sovit så mycket inatt, brukar vara så i början på veckan då jag allt som oftast sovit bort i princip hela söndagen.
Nu måste jag bli klar med anteckningarna! Jag är lite nervig för jag har fått byta seminarietid och alltså även grupp idag, så jag kommer få sitta med några totalt okända människor från den ANDRA klassen. Shit! I alla fall så börjar jag kl 13 istället för 15 och det är skönt. Hinner förhoppningsvis plugga i cirkus 2 timmar innan det blir dags att förbereda inför Rookie-partajet ikväll. Håll i er små barn, ikväll då jävlar hamnar ni under borden! (Hoppas Emil har fler än 1 bord...)




/L

Älskade CSN

Det var kö till bankomaten och kö inne på Statoil. Älskar fattiga och hungriga studenter.


/L

Mmjjoooråå

Tvättar och pluggar, inte illa. Lagat mat också och tittat på teve. Effektiviteten flödar och mitt humör är på topp. Nästan. Äntligen klar (typ) inför seminariet imorgon, vilket kommer va sjukt segt eftersom ingen riktigt verkar fatta texterna. Men men, vill bara bli av med det. En sak mindre innan jullovet.

Funderar starkt på att dra till statoil kl 00.00 för att fira att csn trillat in på kontot. En nattlig promenix i snö var jäkligt länge sedan faktiskt, dessutom behöver jag cigg.




/L

Drömmar nu igen

Har perioder då jag drömmer konstiga drömmar varje natt, tror en sån period är på gång igen. Drömde att jag bodde i ett jättehögt och gammalt hus med grannar som klagade på att hyresvärden hade en finare namnskylt på dörren än dem. Sen fick jag en ny mobiltelefon varje dag, samt ett visa-kort med ny kod till. Alla var dessutom utklädda till någon de inte var, fast alla visste om att alla var utklädda så det var egentligen helt meningslöst. Och porten som man gick in i huset genom fanns inte om man inte kunde se den, och det kunde bara vi som bodde i huset.

Haha Ida ringde precis och sa att Tjernobyl-kråkan befann sig på Campus. Skönt, då slipper jag frukta den om jag mot all förmodan skulle gå utanför dörren idag. Och oj vad det snöar. Mysigt.




/L

Schleten

Jättetrött...blä.

Vi valde att dra till hg istället för skytte-c, vi var lite för lata och det var lite för kallt ute. Hg va nice, som vanligt.
Dagens enda prestation har uträttats, lämna tillbaka cykeln till Andreas, tack för lånet, och på samma gång hämta en symaskin. Nu tänker jag inte göra en enda sak till innan jag somnar. Slö.




/L


My hands are cold

Satan i gatan vad kallt det är ute! Inte bra när man är förkyld. Har fått ont i halsen nu också, attans.


Ikväll blir det tacos hos Jonte i Lambohov, sen partaj på Skytte-C. Finemang.




/L

...

Uppenbarligen finns det bara en sak att göra i Oskarshamn när man har tråkigt. Skaffa barn. Kollade nyfödda på webbisar för jag skulle se om en kompis släkting fått barn än. Hittade inte henne men däremot två tjejer som fått barn som är lika gamla som mig, en kille som blivit pappa som är lika gammal som mig och en tjej som blivit mamma som är ett år äldre. På en månad. My god.

Orkade inte ta mig för att göra något ikväll så det blir en hemma-kväll för första gången på 100 år ungefär. Skönt.




/L

Open door

Tentan var cp-svår och på vägen hem hoppade min cykelkedja. Och det var jättekallt.
Men VFU:n var toppen, jättemysig klass, bra bra.
Nu ska jag dö ett tag, sen dricka lite vin tror jag. Och definitivt bli på bättre humör och inte tänka på skolan.


/L

Nej! Inte nu!

Vaknade upp och är förkyld. Fasen också, nu kommer jag stå och superhosta (värre än min vanliga hosta) hela lektionen och under tentan. Fuck. Undrar hur många revben man kan hosta sönder? Jag lär ha pajat hela högersidan. Kanske passa på att gå till vårdcentralen när man får pengar?



/L

Slow down

Jag tror jag börjar bli immun mot stressen. Insett att det bara är att ta en sak i taget och att världen inte går under om jag inte hinner med allt. Får kanske ta en omtenta eller två i Januari, men so what? Då är jag förhoppningsvis utvilad och sugen på att plugga igen.

Har fått kolla igenom ett utkast till årets Nolle-p film nu, den blir riktigt grym! Sjukt att alla minnen och känslor försvinner så snabbt, tur man har en film sen så man kan kolla och komma ihåg hur jävla jobbigt och oerhört underbart det faktiskt var.

Imorgon ska jag ha lektion, kanske borde förbereda lite. Måste nog kolla igenom lite grejer inför tentan också...




/L

Mjölby

Nu har jag varit och kollat in skolan jag ska göra min VFU på samt träffat min mentor. Hon verkar bra, låter mig börja redan imorgon. Finfint.

Nu blir det tenta, sen möte.




/L

VFU

Ska till Mjölby och träffa min mentor imorgon, så nu har jag suttit och förberett mitt projekt så att det näst intill är klart i alla fall. Ska bli kul att komma till en ny skola, och att äntligen få projektet gjort. Lite lätt stressande att inte veta när eller var man kan göra det, enbart veta att det måste vara klart innan 3:e december. Men det ska nog gå. Pluggat till grammatiken imorgon också, så gott det går. Det är knepigt att plugga in grammatik, känns som att det man kan, det kan man, och kan man det inte så är det kört. Får lita på att jag kan tillräckligt sedan innan helt enkelt. Tenta på fredag också, ska skriva uppsats och översätta meningar. Två tentor på en vecka, det är mysigt. Två tentor nästa vecka också...


Nu ska jag dricka te och käka jordgubbar, sen ska jag kolla på Blondinbella på tv4. Jag får inget grepp om den människan, och nu när jag ändå inte har något bättre för mig tänkte jag att jag kunde passa på att försöka. Jag har jävligt svårt för henne, men jag kanske fått fel bild. Vi lever ju inte direkt i samma värld...





/L

Det snöar!

Mysigt med snöfall, fast nu har det visst övergått till snöblandat regn. Hoppas snön kommer tillbaka, jag vill ha vinter nu.

Hade seminarie idag. Måste bara uttrycka min frustration över dessa seminarier och alla andra muntliga grejer vi haft denna termin, typ muntlig tenta osv. Visst, jag fattar grejen med att varva skriftliga och muntliga övningar och så, men de muntliga sakerna börjar gå mig på nerverna. Jag har inga problem med att diskutera eller prata med andra människor, tycker det är rätt kul, men på dessa smeinarier orkar jag helt enkelt inte lägga mig i. Alla andra är så oerhört angelägna om att säga så mycket som möjligt och visa sig från sin bästa sida, men det känns bara så jäkla löjligt. Speciellt eftersom det är "du måste säga minst tre saker..." principen, annars blir man inte godkänd och får sitt halva poäng eller vad det nu är. Det är inte det att jag inte kan eller har åsikter om det som diskuteras, men jag känner bara att om alla andra nu är så angelägna, fine, låt dem snacka då. Ge mig ett prov eller något istället så kan jag visa vad jag kan. Idag nåddes gränsen definitivt när kommentaren efter seminariet var "åh grattis XX, idag vann du, du fick flest poäng. Jag kom tvåa hehe. Och du kom på delad sista plats." Men orka bry sig! Trodde man slutade tävla om att vara bäst i skolan på lågstadiet när man hetsräknade mattetal, men tydligen inte. Återigen bekräftas teorin om att Univeristetet egentligen bara är en jävla lekskola.




/L

Bröstet och Pungen

Efter ett långt, långt möte och en och en halv öl på hg är det dags att sova. Seminarie kl 08.30 imorgon känns lagom pepp, men jag är i alla fall lite förberedd. Förklaringen till rubriken har med en vägg och min och Idas fantasi att göra, ni lär få höra om den nästa gång vi fått i oss en öl eller två för mycket.






/L

Velig

Det går framåt med pluggandet, skönt, bara några frågor kvar nu och de är relativt lätta i alla fall. Sen skulle jag i och för sig kunna sitta och slänga in citat till det oändliga bara för att jag alltid får klagomål på att jag har för några, men jag fattar inte varför jag måste trycka in citat om jag inte tycker att det tillför något i min text. Jäkla principsak det där. Har även anmält mig till en omtenta nu, bara för att vara på den säkra sidan. Älskar att sista anmälningsdatumet är idag och vi fortfarande inte fått resultatet från den första ordinarie tentan. LiU i ett nötskal.


Årsmöte ikväll! Äntligen får vi presentera våra barn, och det ska bli så skönt att äntligen kunna prata normalt med dem igen, vissa är lite svårare än andra att låtsas som ingenting med haha.
Och jag är velig, ska jag eller ska jag inte... Får se vad som händer och sker, återkommer med rapport senare.




/L

Vaken innan jag egentligen behöver

Börjar inte skolan förrän om en timme ungefär och har inget att göra. Käkat frukost och fixat det jag ska ha med mig.
Kunde inte sova länge alls idag, jag vaknade redan vid 07.00. Drömde att jag skrivit en uppsats och när jag fick tillbaka den hade jag fått A+ som betyg och fattade ingenting för jag trodde jag hade skrivit jättedåligt. Då kommer en lärare fram och tittar under min stol (vi satt i HumSam-bibblan för övrigt) och det visar sig att det ligger en hel uppsats där under och att jag har plagierat den. Sen slutar det med att jag erkänner att jag fuskat  fast jag egentligen inte har det, och jag vaknar av att jag ropar "yes sir!". Konstigt.

Kanske hinner läsa ut boken nu.

-Nej Lisa, det gör du inte. Titta på teve istället! /GUD




/L

Grodan Boll

En anledning till att pluggandet går åt helvete.

Konstigt att folk inte är mer fördärvade än vad de är.
Men det är roligt, på ett stört sätt. Frågan är nog inte OM manusförfattarna knarkade, utan snarare hur mkt...



/L


Jävla ointressanta pjäser!

Pygmalion sög inte helt oväntat getpung och jag har inga större förhoppningar gällande den andra boken som ska läsas heller. Men bara att göra det i alla fall.

Undrar om det finns ett enda kort på mig där jag ser i alla fall lite normal ut? Börjar starkt misstänka att så icke är fallet efter helgens bilder haha. Men jag bjuder på det, jag hade kul.



/L

Farmors födelsedag

Idag fyller min farmor 73 år. Jag kom ihåg att ringa och säga grattis, hon blev glad.

Helvetesbakfylla kan annars beskriva denna dag på ett bra sätt. Otrolig huvudvärk. Hade jag varit uppfinnaren av huvudvärk hade dagens prestation kommit på första plats på listan över lyckade huvudvärkar. Förbannat ont.
Jag måste äta något men känner mer för att kräkas. Och sova. Jag har ångest över att jag inte pluggat något alls idag, men får väl ta igen det imorgon.




/L

Snittar

Det började bra och fint. Alla hade klänning. Sen tog det ca 5 minuter innan någon började rapa, varpå någon visade skrevet och ja, sen fortsatte det. Men vi gjorde i alla fall ett tappert försök till en äkta tjejmiddag. Jag tror att vi lyckades bäst med att  vi bara var tjejer. Nästa gång blir det bal.







/L

Förbannad

Kul att någon har länsat mitt frysfack och tagit min köttfärs och 2 pkt bacon. Tack så jävla mycket. Jag har inte någon annan mat och inte direkt pengar att köpa någon ny för heller. Jävla idioter hela högen. Dö.



/L

Sent/Tidigt?

Sådärja, efterfesten avverkad. Trevligt. Jag orkade inte sitta i kjol så jag drog hem och tog på mig mjukisbyxor och myströja. Och mössa. Tog med en matlåda också, det krävs energi för att orka sjunga och dricka folkisar.

Jag blev jättemobbad för att jag inte visste vem som skrivit pjäsen jag håller på att läsa. Det enda jag kom ihåg var att författaren började på Sh, varpå alla som satt vid bordet på hg började prata med sh i början på alla ord. Jättekul. Var tvungen att sms:a Mita så att hon fick kolla upp det så att jag tillslut kunde berätta vad snubben hette.



Nu ska jag sova. Imorn, eller ja, idag, är det tjejmiddag som väntar.





/L

Det går att andas i mitt rum igen

Betyder alltså att jag har städat och fått bort allt (well nästan iaf) damm. Prisa gud, det var fasen på tiden. Tänkte att jag skulle fortsätta vara duktig och läsa boken, men där tog det stopp. Man kan ju inte vara hur nyttig och produktiv som helst under en dag, och med tanke på att jag redan utfört dagens goda gärning (höll upp dörren in till Indiska åt en mamma med barnvagn) så tror jag det var mitt undermedvetna som i ren protest fick mig att kolla på för många avsnitt av Vänner istället.

Nu ska jag banne mig ta ett glas vin och invänta det ännu okända klockslaget då det är dags att traska till Emil. Sen blir det glögg! Ida och jag fick lågpris-shoppa på bolaget, men glögg i Tetra är säkert också gott....





/L

Fredag

Tyckte jag behövde en liten sovmorgon, sedan låg jag kvar i sängen och kollade på Nyhetsmorgon. De var i Sydafrika tror jag, det såg oerhört varmt och härligt ut. Vill också åka iväg till värmen, bara göra ingentingen i 2 veckor typ. Eller ingentingen förutom att sippa drinkar i solen och bada. Vore gutt.

Ska åka in en sväng till stan med Ida idag. Fixa fördrink inför imorgon och inhandla glögg till kvällens fulgyckel-skrivande. Vi kom in i ett riktigt vidrigt flow igår kväll, hoppas det håller i sig så vi kan fortsätta ikväll igen. Peter berättade det äckligaste jag någonsin hört. Får rysningar bara jag tänker på det. Tänker dock bespara er den historien, tro mig, ni vill inte veta.



/L

Nyckelfix

Skönt, nu har jag varit och besökt studentbortäders kontor och fixat våra tags till FOUL-förrådet, för andra gången. Hoppas att vi får behålla dessa nycklar (och att de fungerar).

Fått lite pluggat idag faktiskt och även lånat en av de två böcker vi ska diskutera nästa vecka. Ska se om jag hinner läsa lite innan jag ska bege mig till campus igen. Åh det kommer bli så roligt ikväll! Kan tänka mig att viss nervositet finnes. Hehe.

Det hade varit nice att dra några öl på hg och lyssna på Those Dancing Days. Hitten är redigt bra.

Läsa skulle jag göra ja...





/L

Snälla låt mig slippa

Jag vet att jag gnäller och att alla andra också har det jobbigt i skolan. De flesta verkar dock tycka det är lite roligt i alla fall. Det finns inget som helst nöje i att läsa engelska.

Nu blir det föreläsning, sen plugg, plugg, plugg.....

Ja, jag har en dålig morgon och vill dö lite.



/L

Fnitter och noll fokus

Vi hade möte ikväll och det var jätteroligt. Alla utom Julia var bakis så det blev en hel del nonsens. Det är vid sådana här tillfällen ni är som bäst och det är det jag kommer sakna när allt är över. Blev även en hel del nostalgi och vi insåg att på lördag firar vi ett år med FOUL. 15/11 -07 hade vi vårt första möte. På ett sätt känns det som att det var igår, på ett annat som evigheter sedan.

Engelskan kan gå och köra upp sig i någons röv. Typ Carolas. Hon är förövrigt kort och tjock numera, enligt en säker källa.






/L

Stressigt

HA! Jag vaknade i alla fall i tid, men nu börjar det bli stressigt. Ska vara i skolan och ha tenta snart, hoppas jag hinner. Jag luktar sprit och är fortfarande onykter, det här kommer säkert gå jättebra.
Äh, jag hade inte klarat den även om jag varit nykter igår. Då är det bättre med personalpris i baren :)
Kan för övrigt ha varit en av de roligaste sittningar jag varit på ever.
I natt jag drömde... I NATT JAG DRÖMDE!!!





/L


Pluggish

Lite fantastiskt är det i alla fall att jag pluggat så pass tidigt på dagen, det trodde jag inte om mig själv. Tänkte att jag skulle prova på en lite annan taktik inför british än vad jag gjorde med american culture studies, får se om det lönar sig i slutändan.

Föreläsning och seminarie i eftermiddag, slutar kl 17.00. Kommer cykla hem i panik och ren skär lycka över att det är hg-tack ikväll, gratis är godast.




/L

Ge mig dina pengar.

Handlade mat, alltså är jag i princip pank. Illa. Maten jag lagade blev nästan för stark, jag brukar inte vara känslig när det gäller stark mat utan gilla det, men detta var nästan på gränsen.
Jag är förvirrad gällande morgondagens schema. Börjar jag 8.30, 10.15 eller 13.15? Har jag pronounciation exam imorgon eller på onsdag? Är Lars arg på mig pga VFU-krånglet? Suck. Det blir aldrig någon ordning på den här jävla inriktningen. Jag skulle kanske ha valt något annat. Fast vad? Äh, det löser sig. Får helt enkelt släpa med några poäng, världen går nog inte under för den sakens skull.

Om jag ska dra till plugget tidigt imorgon måste jag göra mina written-uppgifter nu. Det är en bra serie på tv kl 21... What to do?





Val Emmich - The Only One Lonley




/L

Yes!

Mirakulöst nog klarade jag tentan. Obeskrivlig lättnad.
Var trött som ett as när jag cyklade till skolan imorse. Kunde för allt i världen inte somna inatt, lyckades allt som allt skrapa ihop ynkliga 3 timmar. Inte att föredra när man ska ha tenta dagen efter. Men nu är det gjort i alla fall.
Nu ska jag och storhandla på Hemköp för pengar jag inte har. Helt tomt i kylen och skafferiet, förutom några potatisar.




/L

Men ÅH!

Jag har tappat bort min bok jag behöver inför tentan imorgon.
Bra Lisa. Skitbra, verkligen.
Jag är fan dum i huvudet.



/L

Bakfyllan är obefintlig

Jag trodde faktiskt jag skulle bli bakis idag, brukar bli det efter fulvin, speciellt om det är rött också. Men icke. Tackar pizza-slizen och alla 10 miljoner nachos för det. Och godiset.

Nu måste jag plugga och så ska jag ringa min pappa också. Glöm inte bort att det är fars dag idag. Känner mig lite taskig som inte köpt ngt, men han kan få en extra julklapp istället. Då blir han glad.




/L

Ehh...plugget?

Ja, som jag anade gick det jäkligt dåligt med att spendera en lördagkväll framför skolböckerna, och det blev kalas istället. Köp av fulvin (som vi räknade med skulle vara vitt men var rött, vilket innebär att vi hade tre liter sprite i onödan) som faktiskt var gott,  efter första klunken. Sen blev det hg för vi hade inga biljetter till legotroppen. Det  var trevligt. Bäst av allt var när Ida och jag inte behövde gå ut från puben när de stängde utan fick sitta kvar i lugn och ro . Tack puben!
Kvällens näst bästa är att jag har en påse lösgodis som jag just nu är i full färd med att käka upp. Sen blir det sova.
Imorgon måste jag plugga om jag inte vill ha ännu en omtenta.





/L

Tristess

Åh jag orkar inte plugga! Det är så tråkigt och speciellt en lördagkväll. Usch.
Tur att det finns godis.



/L

Så, sova!

München-tacket var jättekul! Tack för tipsrundan istället för en lekrunda. Som lekansvarig hatar jag att leka, ironiskt nog. Synd att det blev sådan hets när någon ropade "det är kö till hg!" bara, för det var det inte när vi väl kom dit. Men men, det blev en trevlig kväll där med, trots brist på pengar och motivation. Ja, jag måste medge, jag har peppat för denna kväll länge, men jag kom aldrig riktgt till pepp-toppen så att säga. Men med en älg rikare och många roliga citat att lägga på minnet så är jag nöjd trots allt.

Nu har jag liksom Julia ätit popcorn och även rökt kvällens sista cigg, så nu blir det en varm, skön säng några timmar framöver. Imorgon blir det plugg, sen får vi väl se vad som händer. Öppen för förslag, bara inte dyra.





/L

Frukost

Ser ut som att jag har gigantiska fötter. Hasar runt i ett par för stora raggsockar som jag fått efter att pappa varit här på besök och tyckte det var så kallt på golvet. Jag tror pappa börjar bli gubbe. Fast tanken var god, det är faktiskt rätt kyligt i mitt rum, och det är alltid mysigt med raggsockar. Fast halt, gjorde nästan världens vurpa ute i korridoren när jag var på väg för att fixa frukost.


Nu blir det plugg några timmar, har ju omtenta på måndag. Sen blir det tackfest för München Hoben uppe i Kårallen. Det ska bli skitkul, längtar!





/L

Lite lättad faktiskt

Ahh, smärta! Hoppas man aldrig behöver göra det igen.

Åh vad jag borde plugga, dels till min omtenta på måndag och dels den nya kursen som började denna vecka. Men jag har varken boken till den nya eller orken till den gamla, så det får bli en massa onödigt tidsfördriv. Måste skriva testamente också. Alla 3. Fast det kommer inte ta så lång tid, har det mesta i huvudet.



/L

Tack tanten!

Nu har jag varit och snackat VFU (Äntligen!) och hon var hur snäll som helst. Hon bad till och med om ursäkt för att det hade dröjt så länge innan de börjat göra något. Skönt, jag som var inställd på att bli utskälld och lynchad typ. Förhoppningsvis blir det så att jag får ha min VFU på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Trodde aldrig jag skulle bli glad över att få komma tillbaka dit, men det här är fan ta mig det bästa som kunde hända. Blir skönt under de längre praktikperioderna då jag kan bo hemma och leva gratis. Sweet.
Jag kommer att få göra alla mina projekt på 3 dagar, hur jag nu ska hinna med det, så nu blir de närmsta dagarna fyllda med planering. Allt ska fasen vara klart om de ringer och säger att jag får komma dit, jag vill bli av med skiten nu!
HOPPAS!!!




/L

Trötter

Jag börjar bli trött på att inte kunna sova ordentligt på nätterna, vilket gör att jag försover mig konstant och aldrig kan gå upp innan kl 11.00 typ. Irri.

Obama vann! Heja! Snacka om att han har höga förväntningar på sig nu, skulle nog inte vilja ha hans jobb.

Nu blir det skolan. Först möte med tanten om Vfu:n (förhoppningsvis) sen plugg och efter det blir det FOUL-möte.



/L

Te eller micropop?

Mm, det är inte lätt att välja. Inte god kombo heller så jag måste välja en. I och för sig har jag en banan och en kexchoklad i väskan som jag inte åt upp på mötet. Ett alternativ till...

Det är svårt att cykla med massa saker som inte hör hemma på en cykel. Till exempel två stycken jätte-plockepinn och ett jättelångt rep. Eller 3 rockringar. Eller allt samtidigt. Fast ganska roligt.

Imorgon ska jag göra ännu ett tappert försök till besök i Origo. Tanten är säkert inte där då heller. Jag ger fasen upp snart. Får väl gå till Vimmerby för jag har inte råd att åka tåg. Måste ju få praktiken gjord på ett eller annat sätt. Ska ha tid för den också, schemat ser inte speciellt lockande ut nu de kommande veckorna. MEN! Jullov 10 december! Sweet. Hoppas på jobbet i Ockarshamn så jag kan tjäna lite cash över jul/nyår.

Nu har jag bestämt mig. Det blir kexchoklad och banan.




/L

Första steget klart.

Resten blir på torsdag. Helvetesdag.

Skola från 15-19. Kul. Fast jag tror vi har möte kl 17.15. Synd att jag missar litteraturen. Verkligen synd.



/L

Massa mat hos Jonte

  •  Fiskgratäng
  • Julmust
  • Glögg med bulle och pepparkakor
  • Chips med våldsamt stark vitlöksdip
  • Glass...


Bring me a dream

Tentan kanske jag klarade, med lite tur. Hoppas verkligen, vill inte ha omtenta!
Jag vill bara ha jullov och jobba istället för att plugga. Trött på allt nu.

Ikväll blir det mys hos Jonte med fiskgratäng och film. Fast först lite sömn, är helt slut...



/L

Tenta

Så, nu har jag gett upp pluggandet, finns inte en chans att jag får in något mer i huvudet. Kanske inte har fått in så mycket överhuvud taget, men det var värt ett försök. Känner mig dock allt annat än safe, men vi får se. Jättemätt och jättetrött. Kanske inte de bästa förutsättningarna....



/L

Crazy days

Ännu en helg avklarad. Det har varit trevligt, som vanligt. Igår blev det hg efter en trevlig inflyttningsfest hos Tobbe-Lasse och Niklas. Kul med folk som sprang runt utklädda efter att ha varit på Helenes sittning.

Ikväll blev det ett besök i kyrkan för att lyssna på en konsert. Det var jättemysigt men kallt. Vi fick inte plats på stolarna eller bänkarna så vi fick sitta ut med kanten på stenbänkar. Men men, det var fint i alla fall. Vi glöggade lite också, har längtat efter glögg hela dagen. Mmm...

Nu ska jag se om jag kan trycka in lite mer inför tentan imorgon, vilket inte är speciellt troligt eftersom huvudet är som gelé ungefär. Får ta och gå upp tidigt imorgon och plugga några timmar innan det är dags istället. Skriver ju inte förrän kl 14.00 trots allt. Skönt.



/L


Pallen

Så, då har man varit och kollat på tävlingen. Det var kul men kallt, har ingen känsel i fossingarna. Dessutom var det lerigt och det ser därför ut som jag har bajs på mina vita skor. Snyggt. Var lite småjobbigt att få i sig alkohol, men cider gick ner lättare än öl.

Igår var det halloweenfest. Den var sådär kul så vi drog till hg istället. Var dock tvugna att byta om innan för vi hade blivit nekade i dörren tidigare på kvällen pga våra utklädnader. Sjukt löjligt! Väl inne på hg var det inte speciellt mycket folk, men det var trevligt ändån. Det blev efterfest på samma ställe som vi var på innan, hos Ivan. Där hade vi högläsning ur bibeln bland annat. Sen blev det statoil med påkommet snatteri och ett hej då liknande "Du är aldrig mera någonsin välkommen här igen. Fattaru!?? Förstår du???"  Kan ju förtydliga att det inte var jag som tog en burk Ahlgrens bilar. Sen gick vi hem och det var jättehalt och Karin halkade. Sen fick hon sova på min soffa för nyckeln hon hade fått av Ida funkade inte.

Ikväll är det inflyttningsfest. Hoppas jag är mer pepp än igår.




/L


RSS 2.0