Mittwoch

Idag är det onsdag (äntligen!) och ikväll bär det av mot Lund. Eller i eftermiddag för min del, måste åka till Jönköping först. 

Ska bara klara av dagens praktik innan dess. Har endast 2 lektioner att ansvara för idag så det är rena rama semestern. Planeringen är redan avklarad och jag har inte speciellt mycket annat att göra. Min mentor har lektion i något ämne som inte berör mig alls så jag har hela arbetsrummet (tänk typ en garderob) för mig själv. 

Ska hämta en kopp kaffe och njuta lite av känslan att ha ett eget arbetsrum. Kanske öppnar dörren och sneglar surt på elever som går förbi också, man vet aldrig. You never know...
/L

Fint väder vs. planering

Morgondagens praktik måste planeras men jag har ingen motivation att tillgå. Vill mest ligga ute på en gräsmatta med goda vänner och saft. Fast det går inte heller för nu har min allergi flyttat in, som vanligt vid den här tidpunkten på året. Morgonen får nya rutiner med tabletter, ögondroppar och nässpray samtidigt som jag undviker gräs. Försöker i alla fall, det är svårt. Undvika gräset = undvika folket.

Anyways, nu blir det planering. Kan falla in i diverse bloggskrivares bitterhet över stundande praktik, om än bara till en viss del. Den andra delen tycker det är skönt att komma från Linkan ett tag och bara vara i Oskarshamn./L


Nu tycker jag det är lite orättvist faktiskt

Det är fint väder ute, värsta sommaren. Det är fredag. CSN har kommit.
Vad ska jag göra?
Skriva tenta.
Bajs./L


Tisdag

Efter att ha peakat några dagar verkar vädret fått en depression, eller i alla fall blivit lite hängit. Precis som oss alla kan inte vädret vara på topp jämt. Fast jag är fasen på topp eller på väg mot den idag, vädret till trots. Maten står i ugnen, bara ett seminarie idag och ikväll är det hg och massa gratis som gäller. Det kunde med andra ord vara värre, som alltid.

Nu måste jag bara klura ut exakt vad jag ska förbereda innan skolan och sen se till att det blir gjort också. Ska nog se till att ha lite mer koll än på gårdagens seminarie om en bok jag inte ens läst. Heja internet och sammanfattningar som går att hitta där. Det kunde faktiskt gått mycket värre, som det ser ut nu blir det bara kompletteringar av mina notes och ingen resit. Håller tummarna för det i alla fall!


/L

Jordgubbs-Lisa

Åh, nu har jag haft årets första efterfest med hemgång i ljus och ljummen asfalt. Underbart! Desutom är det Jordgubbs-Lisa på tv nu. Och jag är Erics mamma. Eric med C.
Det värsta va dom som trodde på det. Ser jag så gammal ut? I logiken skulle jag varit ish 2 år när jag födde honom. Herregud. Kanske borde sluta röka.
Fylla är effektivt, lagat 3 matlådor. Woho!

Ses i solen imorgon!
Hej Thomas! Välkomen till vår ö, Rälsö!

/L

Äntligen fredag!

Campus 10.30 imorse. Intog frukosten cyklandes och var lite av ett sömnlöst monster när jag kom fram. Lånade en bok av Dejan, sen åkte jag till bolaget.
Ungefär där skulle min dag ta slut enligt min planering. Hade tänkt åka hem och sova några timmar för att bli människa till festen ikväll. MEN! Då ringer Julia och Valona och undrar om jag vill grilla hemma hos Julia. Klart att jag vill!
Resultat? Mätt mage, gutt häng, lätt rödbrända armar och fortfarande ett huvud som inte är på skaft. Klart värt dag!
/L


Majfesten

Kvällen va jättekul och FOUL gjorde oss x-are stolta. Jag var utklädd till julkalendern.
Har druckit massa vin i solen och mått så jävla bra, antar dock att jag får lida för det imorgon. Men men, ska bara till campus och hämta en bok, sen in till bolaget. Det är de enda inbokade aktiviteterna jag har imorgon, förutom fest på kvällen så klart. Emelie fyller ju 20, det måste firas. Jag har dessutom en öl att bli bjuden på. HA! Jag vann och är fan bäst!


/L

Onsdag 15/4

Jag va väl inte piggast på campus imorse men jag va i alla fall där. Grupparbetet gick galant, bara lite kvar nu som ska skrivas gemensamt + att jag måste skriva ihop mina egna reflektioner med. Sen är det bara en rapport kvar som är planerad att bli klar imorgon. Wopido.

Suttit ute i solen och glassat några timmar idag. Äntligen, riktig sommarvärme! Me like. Va ute och sprang en sväng ikväll också, hade lite mycket överskottsenergi tror jag. Har känts som att jag haft en bokstav hela dagen idag, speciellt sista seminariet. Anyways, det gick jäkligt tungt. Jag hatar verkligen att springa, är så kass på det, fast folk säger att tydligen måste man springa upprepade gånger för att förbättra sig. What the fuck är det om? Räcker det inte med en gång i halvåret? Synd.

Tidig morgon väntar, hoppas fint väder gör lika så. Då blir det förfest i Skåland innan Majfesten, kl 15.00 ish. Kom kom!

/L

Uncut!

Det blev så sinnes lyckat så det går nästan inte att beskriva. Vi som var oroliga för luckor i programmet. Jo men tjena, det blev nästan överfullt. Väldigt roligt och vad jag har förstått även uppskattat. En repris i höst? No shit!

Nu väntar popcorn och förhäxad. Om ett par timmar blir det grupparbeit. Jag har i alla fall varit duktig och fixat två matlådor nu såhär på kvällskvisten (i gryningen kanske...). Gutt mos, betyder att jag kan bli mätt imorgon.

Hade för övrigt omtenta idag. Gick betydligt bättre än förra gången, men jag är fortfarande en bra bit ifrån ett G. Well well, det fixar sig i höst. Jag fixar det i höst.

Och kärlek är alltid bra.

/L

Oset ligger åter över Ryd

Det luktar grillat överallt, solen skiner nästan och det är varmt. Helt fantastiskt. Egentligen borde jag panik-plugga inför tentan imorgon, meeeeeeen, det blev lite häng i Skåland och nu vankas det ännu mer grillning. Får helt enkelt hoppas på att det går att trycka in allt imorgon. Är i alla fall inte ute på lika hal is som förra gången jag skrev denna tenta, jag borde med andra ord kunna skrapa ihop mer än 2 poäng. Det är målet.

Dags att börja föräta sig på potatissallad.
/L

Oskarshamn på nytt

Denna stad får mig alltid att må på ett speciellt sätt. Den får mig att ta tag i saker, klara av en massa måsten och reflektera över sakerna som snurrar i mitt huvud. Den tvingar mig framåt.
Jag har varit ute och gått idag, vid vattnet. Samma ställe jag alltid passar på att besöka när jag är här. Det är så obeskrivligt skönt att se hav så långt ögat når samtidigt som lungorna fylls av den där luften jag saknar så förbannat i Linköping. Frisk luft, lätt att andas.

Möte med VFU-mentor idag, det gick bra. Han va pepp och jag kommer klara det här som en dans på rosor.
Plugget inför omtentan går sakta men säkert framåt,
mycket tack vare denna låt.


Empire of the Sun - We Are The People


Den är gungig, pepp och jävligt skön.


Och förresten, bara apropå ingenting. Den dagliga frustrationen (den här har dock legat och pyrt några dagar) koncentrerar jag idag på Silvio Berlusconi. Det är inte okej att säga till de som blivit hemlösa efter jordbävningen i Italien ska "känna sig som de är på campingsemester". Jävla pucko./L

Hemma i Linkan igen

Igår kom jag hem till Linköping igen. Lite kallare väder än i London men ingen snö, me like.

Resan har varit fantastisk på nästan alla sätt och vis och jag skulle lätt kunna göra om den. Wales och Scotland va helt klart vackrast, Liverpool och Edinburgh underbara städer och London är ju, ja just det,London. Chester skulle jag också kunna åka tillbaka till, nu när man kan så himla mycket om staden. Skulle kunna ge en guidad tur eller två, lätt.

Anyway, ikväll åker jag till Oskarshamn. Måste försöka få fatt på min mentor så vi kan planera lite VFU och så, sen är det ju påsk snart också. Får se om jag orkar stanna så länge iofs. Veckan kommer spenderas med att plugga  omtenta i BCS och förhoppningsvis hinner jag läsa lite romaner också.

Hört att vykort börjat trilla in lite här och var hos folk. Fyllekorten borde alltså vara framme vilken dag som helst nu. Hoppas vår lärare blir glad.../L


RSS 2.0