Hemma igen med en blödande näsa

I fredags tog jag ledigt efter lunch och satte mig på ett fullsatt och svettigt tåg på väg hem till Småland. Tågresan fylldes av skrikande barn som varit på Astrid Lindgrens värld, slutkörda föräldrar och en krönikör som av någon anledning inte kunde mejla sin krönika till chefen och därför fick läsa upp den över telefon så hon kunde skriva ner den på andra sidan luren. Det var jättemysigt, kändes som att jag satt mitt i en stor ljudbok ungefär. Måste kolla om jag hittar den där krönikan, skrev tydligen för Sydsvenskan.

Väl hemma i Oskarshamn blev det käk med päronen och sedan lite öldrickande nere på stan. Trors löning var det närmare öde, rätt skönt. På lördag tog jag bilen och begav mig ut till Sanna på landet. Årets första dopp, massa sol på bryggan och kräftor. Så svensk sommar det kan bli. Vi satt hemma på min altan i Kolberga hela kvällen och pimplade vin, gick ut och blev bjudna på öl, köpte pizza och gick hem. Tror vi i alla fall, ingen som riktigt minns... Igår var en dag i bakfyllans tecken och jag sov och solade samt hälsade på ytterligare lite folk. Puh. Tågresa hem och jag klev in i mitt lilla pörte kl 23.30 trött som ett as.

Tillbaka på jobbet idag och försäljningen gick uppåt igen, Hallelujah! Bastukänsla på kontoret och ingen av oss ville sitta där, det märktes. Skönt när klockan slog halv fem och man kunde knata hemåt.

Sova känns som en bra idé. Och dricka vatten. Jag har fått huvudvärk och näsblod. Det förstnämnda garanterat pga vätskebrist, det andra skyller jag på allergin och alla miljoner nysningar jag gör varje dag. Så kan det gå.




/L

Det går för fort!

Tiden bara försvinner! Dagarna börjar och slutar alldeles för fort och det känns som att jag inte hinner med något annat än jobbet för tillfället. Det går för övrigt kasst på jobbet just nu, har blivit grymt omotiverad och jag har tappat lite av den nödvändiga andan. Min chef tjatar att jag ska bli bitchigare i telefon. Det borde väl inte vara ett problem kanske... Imorgon, då jävlar ska jag va back on track igen, vill så gärna uppnå mitt personliga mål gällande försäljningen. Fast jag ska bara jobba halvdag imorgon eftersom jag ska till Oskarshamn över helgen, så det kan nog bli svårt.

Jaja, ska fortsätta slökolla på CSI Miami och läsa tidningen.



/L

Puh...

Hemma igen efter en liten rundresa i de djupaste skogar östergötland har att erbjuda. Midsommar är firad och klar, det va lika kul som förra året, minst. Först en sväng till Idas släkt för lunch och sedan vidare med lånad bil till Karin. Hej och hå, det blev hårt och hänsynslöst, precis som sig bör. Brännboll, massa mat, alkohol och konstiga små infall som att bygga en koja i skogen klockan fyra på morgonen. Att vakna upp idag var lite mindre kul, jag hade huvudvärk som inte va av denna värld och den ville inte riktigt ge med sig. Blev lite bättre efter pizza och besök i Kuddby. Klarade av att hålla bilen på vägen hela vägen hem också.


Fick godkänt på terminens sista tenta också, konstigt nog, men hey, jag ska inte klaga. Det är så skönt när det trillar in lite poäng då och då, känns som att chansen att kunna ta csn nästa termin ökar hela tiden haha.


Ska nog sova nu tror jag. Orkar knappt hålla ögonen öppna längre.


Sweet dreams,



/L

Snurr

Idag har jag mest velat sitta ute i solen och inte inne på ett svettigt kontor och prata jobbig telefonförsäljerska. Ont i huvudet har jag haft också, precis som igår och inatt. Det blir svårare och svårare att hålla fokus på jobbet, jag antar att min tristess som brukar dyka upp när jag gjort samma sak i en vecka har bestämt sig för att slå till igen. Antingen den eller så är det frustration över att inte få några klara svar gällande anställningen osv. Bara en massa snurrande hit och dit hela tiden känns det som. Roligt första veckan men inte nu, jag behöver lite stabilitet. Jag är lite som gjord för
 det typ.

Snart är det midsommar! Ännu en de där överskattade högtiderna på året som det ska planeras och styras för redan ett halvår innan den faktiskt infaller. På senare år har midsommar dock blivit riktigt nice faktiskt. Blir en sväng till Norrköpingstrakten med Ida i år igen, jag hoppas på att jag kommer ha ledigt också. Eller i alla fall halvdag. Eller typ till kl 15.00... Bara det är innan 16.30 så.

För att bevisa att jag inte är tant riktigt ännu, trots att jag inte behövde visa leg på bolaget och att jag spelade Bingolotto i söndags, så ska jag koll på Matrix nu. Den är ju typ hipp.




/L

Söndag

Första jobbveckan är avklarad. Allt går mycket bättre än jag trott det skulle göra, både jobbmässigt och att komma överens med folket som jag jobbar med. Gutt värre alltså.

Fest i fredags. Förferre hemma hos Elin och därefter blev det nh som av någon anledning inte alls va lika kul som förra gången. Blev en taxi till statoil istället, mycket bättre.

Veckans värsta inträffade också i fredags när jag inte behövde visa leg på bolaget. What the fuck?!? När blev jag så gammal? Från och med nu tänker jag slänga fram mitt körkort och inte vänta på att de ska fråga efter det.


Ikväll blir det bingolotto. Om jag nu ändån ser så jäkla gammal ut kan jag lika gärna leva pensionärsliv så det smäller om det.



/L

Ännu en kväll med oss som är kvar

Känns nästan som vi börjar bli som ett litet eget gäng, vi som ska vara kvar i Linköping över sommaren. Det är nice, även om typ hälften av oss åker hem nu i slutet av veckan. Vi kommer i alla fall vara några tappra själa som stannar kvar och jag tror det kan bli riktigt kul.

Jag har börjat på mitt sommarjobb nu. Telefonförsäljare, yes I am. Det är inte så farligt som jag trodde faktiskt, jag trivs riktigt bra. Livrädd i början både för kunder och arbetskamrater men det har löst sig nu. Kanoners!

Igår kväll, efter jobbet, blev det ölbrännboll i Skåland. Jag som inte leker anmälde mig frivillig som domare och var oerhört opartisk. Typ. Sen blev mina cravings efter cigg lite för starka och jag fick med mig Ida till statoil och därefter hem till Dessie. Det blev (en sjuk jävla mängd) singstar med vissa som vrålar mer än andra och en hel del alkohol. Hemma 03.30 och upp kl 07.00 pigg och glad (full?) för jobb. Lyckades i alla fall sälja idag, mer än vad jag gjorde igår. Därför tänkte jag att det kunde vara värt en repris, så jag har varit hos samma människa ikväll och firat födelsedag, kollat på fotboll, druckit vin, käkat pizza och kollat på Nolle-p filmen. Känner mig iofs väldigt mycket mer stabil än vad jag gjorde igår, hemma i någorlunda tid i alla fall. Om jag säljer dåligt imorn skyller jag på det.

Försöker peppa för en bra dag på jobbet imorgon så att jag ska vakna med en bra inställning, även om jag mest suktar efter kvällens visning av Bert film hemma hos Josefine och Elin.

Trött som ett as,


/L

Söndag och snart dags för Linköping igen

Fan va arg jag va inatt när jag kom hem. Falska jävla svin finns det alldeles för gott om i den här stan och jag blir så förbannad. Mina gamla dåliga vanor höll på att krypa fram igen och jag vill bara slå någon, speciellt Dig din lilla jävla slemråtta. AHHHHH! Va tvungen att sitta och prata med Ida (grannkatten, inte Nilsson, även om det varit att föredra) ett tag när jag kom hem och parkerat cykeln. Sen kunde jag inte somna förräns jättesent och nu är jag trött. Bajs!

Men förfesten va trevlig. Ostar och kex samt frusna melonbitar i drinkarna. Sweet.

Det här var för övrigt första gången jag va ute i stan sen jag börjat ha min VFU på enda gymnasieskolan i Oskarshamn. Det ledde till ganska många intressanta möten under kvällen haha.


-men...är inte du Gabbis kusin?
-ehh.. va? näe...
-haha nej förlåt, du är ju min ENGELSKALÄRARE!
-hejdå!


Sen sprang jag fort som fan.


Beger mig tillbaka till Linköping om några timmar, ska se om jag hinner knåpa ihop det sista på min hemtenta innan, den har kind of hamnat i skymundan nu i helgen.



/L

Sovmorgon, sol på altanen och våfflor med farmor

Igår när jag skulle åka till Oskarshamn och gå på min brors student försov jag mig och missade tåget. Typiskt mig. Jag kom till stan precis innan dom hade sitt utspring turligt nog. Vilken pärs.
Sen va det partaj hela kvällen lång och massvis med mat. Det bästa är alla rester som är kvar...

Ikväll tror jag banne mig att jag ska ut och svira i Oskets nattliv. Det var evigheter sedan sist, typ juldagen tror jag. Kan bli kul, eller det kan bli som vanligt, sådär lite lagom kul.



/L


A men shit typ

Rent hus och en bag in box gjorde att Ida och jag aldrig kom till sjukhuset. Det va fett nice. Ugglor, Marie-Louise, och bakterier i alla dess former har alltid varit våran svaghet.

 Sen tog vi det lilla som va kvar i påsen och gick till Oskar och maskinare. Yey va kul!. Jag va nöjd när jag fick spela Kate Nash på Spotify, det säger väl allt. Det fanns en gigantisk dunk fulvin med.

Sen blev det platens och jag överraskade Jonte. SURPRISE! typ. Sen blev jag full och cyklade jätteomvägen hem och skrev ett utkast på ursäktande sms till min chef imorgon om varför jag inte kommer komma dit.

Anyways, typ fuck.


/Surlisa.

Koncentrationen och motivationen fattas mig

Än så länge har jag under mitt oerhört kreativa tentaskrivande hunnit med att dricka te, skriva massa sms, ätit ungefär 1 kilo pasta och balanserat på en sten utanför key. Allt för att hitta min borttappade motivation som rymt till en avlägsen plats bortom min kännedom.

Snart 2 sidor är skrivna i alla fall, men med vad? Bla bla bla typ. Suck.
Gode gud låt mig aldrig behöva skriva om Obama igen.




/L


Juni!

Fasen va fort tiden går, nu är det typ sommar på riktigt. Härligt!

Mindre härligt är att skolan inte riktigt är finito ännu, men det är på G. Lovade mig själv att fixa ihop sista rapporten idag och jag lyckades för en gångs skull följa min planering. Skriven, upplagd och asdålig men i alla fall. Börjat lite med hemtentan också, känns väl överkomlig. Fattar inte riktigt hur jag ska kunna få ihop en hel tenta om en enda fråga som skulle kunna skrivas i enbart en mening, men det löser sig nog. Jag brukar kunna fylla ut det mesta med onödiga ord, det kanske märks.

Lillebror va här igår och hälsade på. Käkade pizza i solen och chillade. Jag va lite för bakis för att sysselsätta oss med något annat. Jag saknar min bror, han är så bra. Kommer nog inte se så mycket av honom inom den närmsta framtiden, han ska spendera sommaren i Europa och jag ska va här i Linköping. Sen ska han leka militär och då kommer jag se ännu mindre av honom. Tur jag har ett (enligt honom själv förjävlafult) kort på honom så jag inte glömmer hur han ser ut.

Imorgon ska jag på utbildning inför sommarjobbet. Hoppas det är lite nice folk man ska hänga med hela sommaren.



/L

RSS 2.0