Tisdag - Dagen jag åt nyponsoppa och glass till frukost

Ännu en VFU-dag. Hade bara två lektioner idag så det var soft. Känns skönt nu när man börjar komma in i hur skolan jobbar, lära känna eleverna och mentorn. Hon skjutsade till och med mig in till resecentrum idag. Snällt :) Imorgon blir det lite intervjuande om jag får som jag vill, samt några lektioner jag ska hålla i. Jag blir så glad när jag trivs!

Hemma från PK-möte på hg nu. Mysigt med massa prat om allt och inget samt gutt käk. Blev lite té sen också. Så jäkla kallt ute att man måste hålla sig varm inombords.

På tal om ingenting, igår var det 15 år sedan Estonia sjönk. Jag kommer fortfarande ihåg hur otroligt mycket det blåste den natten och när mamma och pappa kom in i min och brorsans rum på morgonen och berättade vad som hänt. Det är en av lärarna på min VFU-skolan som var ombord, kanske därför jag kom att tänka på det, han var på minnesstund i Stockholm igår. Vad var det han sa, 1 på 13 som överlevde. Svårt att förstå.

Snart blir det House, sen bingen.


/L


Tävling

Ida sms:a mig kl 08.00 imorse och frågade om jag skulle med på tävlingen vid Folkets park. Eftersom jag var hemma och nykter igår så var jag vaken och pepp. Vi fixade en fetto-frukost med vitlöksbaguetter, svampstuvning och juice som är bra för magen (och äcklig!) innan vi cyklade bort. Väl på plats blev Ida och jag representaner för lärarna (förutom lärartjejen som va med i vinnande laget) och vi hade inte så mycket att göra förutom att dricka öl. Nu är vi alldeles för onyktra för den här tiden på dygnet, men vafan, skitsamma. Det va kul.

Ikväll blir det fest hos Elin för att fira henne och Karin. Får se om det blir pannkisar här först eller om Henke i förra Fm fixar lasange till oss. Det löser sig :)Puss


/L

På spåret

Åh min blogg, min blogg, vad ska jag ta mig till med dig? Funderar på avrättning.


Nu har jag kommit igång med VFU:n igen. Det funkar bra, jag börjar få ett grepp om hur skolan fungerar och att eleverna skiter i allt som har med terori att göra. Men det gör inget. Schemat är oftast soft och min mentor är kalas, de flesta elever också. Avståndet till skolan är det bästa jag någonsin haft och jag befinner mig i ett vackert landskap varje dag.

Imorgon är jag ledig för lärarna ska till bokmässan i Göteborg. Fick erbjudande om att följa med, men hur lockande det än låter har jag knappt pengar till att betala inträdet och än mindre handla något. Synd, men får helt enkelt ta det en annan gång.

Snart blir det höstpromenad med Jonatan. Bäst vi håller i oss, annars lär vi blåsa iväg!


/L

Namnsdag

Spenderar min namnsdag som jag ändån aldrig firar på västkusten. Släkt överallt och bror min är på permis från lumpen. Superbt! Skönt att komma iväg från Linköping ett par dagar, ladda upp inför kommande VFU (som jag kommer missa måndag och tisdag på. Oh no!...).

Förutom VFU blir kommande vecka lugn. Ingen kravall, kan inte riktig missa 3 VFU-dagar på samma vecka. Jag längar för övrigt ihjäl mig till csn... Väldigt torftigt i kassan just nu.

Tillbaka till släkten, hörde rykten om besök på loppis.

/L

OK, so you think you are Brad Pitt

90-tals musiken spelar för fullt och jag försöker ta mig samman och få ner min läsarbiografi på pappret. Det går bra faktiskt. Är i princip klar, bara lite finjusteringar kvar och dom fixar jag imorgon efter föreläsningen (som är klockan 8, huvaligen). Snart vankas det sektionspub med musikquiz, dart och naturligtvis en och annan öl. En perfekt sysselsättning på en tisdag tycker jag.

Imorse klockan 05.00 ringde min väckarklocka. Vilken tortyr! Cykla iväg till campus med Ida och köa till Draget. Men det var värt det, för nu har jag biljetter till både fredag och lördag. Första gången som jag fick köa i Gasquen för att det var fullt i skrivsalen, och första gången jag var med om att man fick skriva upp sitt namn och den tid man satte sig i kö på en lista. Men det funkade bra det också. Det fanns en jättestor kokosboll på plats också. Hela 18 kilo vägde den om man ska tro ryktet, och det ska man ju.

Nä, nu måste jag sysselsätta mig med något i en halvtimme innan det är dags att trampa upp till campus ännu en gång.
/L
 

Måndag

Sitter i Key och försöker fokusera på Macbeth. Det går sådär, men framåt i alla fall. Vill helst bara att klockan ska bli 14.00 så jag får sätta igång att skriva. Känns som jag dock borde spenderat mer tid på att plugga i helgen än vad jag gjorde. Äsch, jag pluggade faktiskt igår.

Helgen som gått har varit bra. Och konstig. I fredags blev det en sväng till Hg och Funkit. Det va väl okej, folk va så grymt fulla bara (ja, jag med). Vaknade dagen efter av att min kära mor ringde och väckte mig och sa att dom skulle va framme om 1 timme. Panik! Men jag hann städa undan det värsta, käka frukost och reparera mitt yttre. Spenderade dagen på stan och käkade god lunch. Sen vankades det kravall och Ida bjöd på mat. Kravallen va kul och efterfesten kan va den sjukaste jag någonsin varit på. Den mest nakna, utan tvekan. Och tro mig, då har jag ändå varit på en hel del efterfesten där nakenheten varit ytterst frekvent. Det blev en uppvärmning inför Naked Mile bland annat.

Förresten, i tisdags var jag på bio i Linköping för första gången. Det var spännande vill jag lova, och jätteroligt. Såg Inglorious Bastards, och jisses va bra den var! Försöker tvinga alla att se den.


Tillbaka till Macbeth, wish me luck...
/L

RSS 2.0