Snart smäller det

Om ca 50 minuter ska jag vara i Ryd Centrum för avfärd mot hemlig ort. Har packat, skrivit ut gyckel och snart ätit frukost, dvs är laddad till tänderna. I morgon så här dags är jag patet!
/L

Mmm städöl

Hemma efter kvällens bravader, dvs jobb på Hg. Det var soft, inte så mycket att göra och vi blev klara med städet snabbt. Hatar bara John Doe folket som alltid ska komma ner med saker till disken när allt annat är klart och man måste börja om igen. Men men, det gick det med. Bandet var i alla fall snälla och trevliga, även om de inte svängde så mycket när de spelade. Typ alltingen lät likadant. Det gjorde det på dansgolvet efter ett tag också, tyvärr.

Många roliga händelser under kvällen dock:

-Va ute och "tog lite luft" när 3 tjejer som varit inne på hg tidigare under kvällen klagade på att "det spelas ju bara samma musik som vi lyssnar på hela dagarna, varför kan dom inte spela något annat när man väl är ute?" Men hej och hallå, om du är poptjej kanske du inte ska gå till hg på en torsdag.

-Mattias och Richard berättade om en tjej de sett tackla en annan tjej upp för trappan när hon i ren iver försöker komma fram till dansgolvet, för att sedan göra en pingvin när hon väl kommer fram.

-"Alltså, kan dina bröst sluta stirra på mig??"


Nu är jag hemma i alla fall och kommer med all sannolikhet inte komma upp till min föreläsning om ett ett par timmar. Men fuck it, nu är det Henke och Mitas tur att ta anteckingar åt mig, jag har fixat åt dom :)

/L


Långa dagar

Var nog lite trött efter köandet fortfarande, råkade försova mig i morse. Fast jag missade inget i skolan men en massa annat jag borde ha gjort. Får nog fixa det nästa vecka istället. Klart värt att sova i alla fall, nu är jag pigg, trots att jag varit på föreläsning. En mycket bra föreläsning kan tilläggas. Känns som att kvaliten höjts denna termin, skönt. Bättre föreläsare och intressantare kurser. Än så länge vill säga. Får se hur road jag blir av Macbeth imorgon.

Jobba Hg ikväll, peppt. Sad Day For Puppets spelar. Rätt soft faktiskt, har inte lyssnat överdrivet mycket på deras musik men det jag hört är skönt. Lite tamt kanske. Anyway, det mesta brukar bli bättre live. Kan nog bli bra musik på dansgolvet med, Magnus Carlson från Weeping Willows är boss. Ärligt talat brukar det va rätt kul att jobba oavsett vem som spelar.

And now; skriva rent protokoll och städa lite.
/L

Papercup words

Det finns vissa låtar man omedelbart kopplar till olika perioder eller händelser i sitt liv. Började lyssna på denna av en ren slump nu ikväll när jag kom hem, en sådan låt för mig.
Efter ettan på gymnasiet, eller efter nian redan, började jag glida ifrån mina dåvarande vänner rätt rejält, hamnade lite på sniskan sådär. Tillslut stod jag där helt själv och mådde piss utan att någon brydde sig eller förstod. Livet kändes onödigt och jag ville bara bort från allt.
En vän hade jag.
En vän som jag inte vet vad jag hade gjort utan, som betydde allt. Jag tror inte jag varit där jag är idag utan henne, tyvärr har jag nog aldrig riktigt haft modet att säga det till henne, är alltid så jävla dålig på känslor. På något sätt kunde jag prata genom låten och hon fattade utan att jag behövde säga något. Synd att vi inte umgås längre.

Kom bara att tänka på allt det där nu, lite kvällsdepp sådär, aldrig fel.
Nu ska jag sova./L

Endorfiner

Det är något speciellt med att cykla från campus och möta den strida strömmen av sömndruckna studenter som vingligt försöker ta sig upp mot sin första föreläsning. Oftast är det jävligt korkat faktiskt, men idag var det faktiskt värt det. Fåglarna har vaknat till liv igen och kvittrade hela vägen hem. När jag åkte förbi Ryd centrum luktade det nybakat. Ingen som pratar, ingen som stör. Borde kanske ta vara på mornarna lite oftare, fast helst inte efter en natt av köande. Tröttheten var ytterst påtaglig när jag gick ut från Kårallen, men nu när jag är hemma börjar jag bli pigg igen. Typiskt när jag väl bestämt mig för att skippa föreläsningen 8.30, nu är det för sent att åka tillbaka.

Well well, får se till att ta igen några timmars sömn nu innan jag ska ha presentation av min rapport kl 15.00, borde kanske förbereda mig lite med. Kanske kan göra det när jag sover, lite multitasking sådär. Förresten finns det tydligen inget som heter multitasking. När man tror att man gör flera saker samtidigt kopplar hjärnan egentligen bara mellan de olika saker man gör, men det är bara en sak i taget, den kan inte hantera flera. Klurigt det där med hjärnor.../L


Virrvarr

Jag har tydligen lyckats bli oerhört morgontrött igen. Kom inte upp förrän 10.30 imorse, då hade jag ändå somnat innan 23 kvällen innan. Sömnbrist är inte speciellt troligt, kanske bara omedvetet laddar batterierna inför nattens köande. Jag kommer vara långt ifrån pigg och human på min föreläsning kl 8.30 samt rapportredovisning senare under eftermiddagen. Smälls you have to take.

Jag skulle verkligen behöva städa mitt hem, ser förjävligt ut. Inte packat upp allt än och det ligger papper och kurslitteratur precis överallt. Ett under att jag fick plats i sängen när jag sov några timmar nyss (måste försöka sova så mycket som möjligt så kanske det inte gör något att jag kommer vara vaken hela natten?).

Näe, nu ska jag hitta på något. Något som inte innebär sova.
/L

Måndag

Då var man tillbaka i skolans värld igen. Hade min första dag på universitetet efter jullovet idag, har ju varit på VFU sedan den 7. Öppnade starkt med kursintro samt anmälan till Chester, fyllde i lite blanketter om extra CSN och så. Sedan satt jag med Mattias och Emil i Key och försökte få folk att förhandsboka Nolle-P filmen. Gick kanske sådär bra, men det var trevligt. Eftermiddagen spenderades med en fet föreläsning i Linguistics. Pepp. Känns skönt att vara tillbaka och på gång igen, man slöar till lite under praktiken. Nu måste jag bara se till att orka med allt, att inte bli allt för uttråkad och helt tappa gnistan. Nu är i alla fall året på väg åt rätt håll, intalar mig själv att våren snart är här.

Köpte kurslitteratur idag för svinigt mycket cash. Varför kan inte böcker vara billigt? I morgon natt blir det kö inför VSR, heja heja! Det är mycket roligare att spendera pengar på./L


Helgen

Kan lika gärna köra en kort genomgång nu när jag är vaken, i morgon lär jag sova hela dagen, trots att jag måste skriva rapport.

Åkte hem till Linköping i fredags efter praktiken. Stressa med dusch och grejer för att sedan bege mig till Norrköping. Där va vi på förkrök hemma hos Emmy slemmy. Jag, Ida, Oskar och Niklasson. Det var trevligt och vi förflyttade oss till  en annan fest med Norge tema. Vi klädde oss i toga. Förutom Niklasson som var konstnär slash diskare. Vi hade olika förklaringar till vår outfit; Oskar sa att han var ett norskt luciatåg, Ida sa att hon va en skidbacke och jag skyllde på den norska mytologin, det finns ingen grekisk. Sen gick vi till donken och Ida fick 2 vitlöksdipp.

Jag var duktig och var vaken när vi faktiskt skulle gå upp och väckte alla andra, mindre populärt. Åt frukost i en busskur och hetsdrack kaffe hemma hos Idas syster. Sen åkte vi tillbaka till Linköping.

Hem och svida om till overål på en sisådär 20 minuter. Sen fick Oskar laga min cykel så att jag och Ida kunde cykla till campus. Jättekul att komma in i datasalen i overål när det sitter folk och pluggar... Skrev ut lite papper och drog sen till Skytte-C,

Heja heja, FOUL anordnar fulgyckel festival! Det blev lyckat och trevligt och folk blev fulla. VI VANN!! Tack vare makrillen vi tjejer fick ha innanför ovven kanske. "Det luktar fisk och det är bra, det är bra" Jag tror jag vann vem i FOUL kommer dricka mest tävlingen med 12 öl, några cider och 2-3 shots. Sweet. Cyklade till Hg och stod i kö, sen blev det röj på dansgolvet, och mera öl.

En efterfest på det med outblandat fulvin och lite allsång, jag är nöjd.
Nu ligger Jonte och snarkar på mitt golv, saker går ju inte alltid riktigt som man tänkt sig.

Våra barn ska ha ett stort tack för jobbet i kväll, grymt jobbat, hoppas ni hann med att ha lite kul också och inte blev allt för avskräckta av fadderifest kulturen.

Nu ska jag sova, har sovit alldeles för lite de senaste dygnen, så det är väl på tiden.
Jonte åker ut vid 12 i morgon.
/L

Dagens händelser

Lite kortfattat.

- Planerat sista VFU-lektionen inför imorgon

- 10 koppar kaffe på VFU:n

- Kollat på skidskytte med farmor

- Fikat med farmor = 4 koppar kaffe

- Inte rökt på 8 dagar (nej jag har inte slutat. I will do it again tomorrow.)Thats it.
/L

Skriva

Suck, dessa VFU-rapporter. De tar aldrig slut, känns som antalet som ska skrivas är oändligt. Har fortfarande inte lagt upp min första, trots att den är i princip klar, kanske borde göra det... Fast jag kommer inte in på sidan så det går inte. Synd. Skönt i alla fall att man börjar få rutin på att skriva rapporter, det går mycket snabbare då, både på gott och ont. Kan hända att alla rapporter blir lite väl lika varandra innehållsmässigt och det är lite trist. Fast inte för mig, jag slipper ju läsa dem, att skriva är inte lika tråkigt.

Jag hoppas att jag hinner få mitt CSN tills på fredag, annars blir det kärvt. Kom på att jag hade glömt registrera mig, som vanligt. Lyckas alltid lämna studieförsäkran så fort som det bara går men glömmer altid registrera mig. Kanske kan lära mig till nästa termin.


Kan någon tända flitens lampa?
/L

...

Kollade lite på anslagstavlan idag.

Blandat - Borttappat/Upphittat

Luciakraball - Kille från Oskarshamn - "cykelstöld"

Hoppas att du bara tappade bort oss när vi var på väg mot McDonalds efter luciakraballen. Cykeln är grön med en vit rand på. Du verkade inte vara tjuvtypen, hör av dig.

................................................................................................................


Japp, det är så vi gör det här i Oskarshamn. Behöver man en cykel så gör man./L

Lite kaos

Att försöka få ett gäng elever att läsa en skönlitterär bok kl 15.30 en måndag är inte det lättaste. Det hela urartade och vi ägnade oss istället åt att prata om pannkakor, våfflor och varför man skyller på att man har fått näsblod och går ut ur klassrummet när man egentligen råkade få massa snor i handen efter en nysning. Alltid lärde de väl sig något.

Spenderat mycket tid med min kompis koffeinet idag. Bläddrat i massa dagstidningar, tänkte dra en liten sammanfattning av deras innehåll:

1. Elisabeth Höglund och hennes medverkan i Let´s dance.
2. Kjerstin Dellerts medverkan i Stjärnorna på slottet.
3. Liza Marklunds lögner och svek kring boken Gömda.
 
Och?

Låt Elisabeth dansa, hon skiter fullständigt i om folk hackar på henens frisyr, klädsel eller ålder. Hon har ju kul, låt henne ha det.

Kjerstin kan lägga av med sina "jagärenäktadivaochkanalltsågöravadjagvill" fasoner, är så obeskrivligt trött på den människan, varför skulle hon bli aktuell igen? Och vem fan kom på den briljanta idén att ha med henne på grammis galan?

Liza, ja, att avsaknade av ett ord kan bli så fantastiskt uppmärksammad är i sig lite kul, men herregud, släpp det nu! Hon har ju erkänt att det vore bättre att det stått "Baserad på en sann historia". Bra, då har vi rett ut det.

Nu kanske det kan ägnas några spaltmeter åt att USA får en ny president imorgon och att folk dör som flugor i Gaza. Eller?Imorgon är jag ledig.

/L


Ambivalensen, min vän.

Jag står snart inte ut en minut till! Jag vill hem till Linköping, NU! Varför blir det alltid så här, att jag aldrig kan vara nöjd med var jag befinner mig? Är jag i Oskarshamn vill jag vara i Linköping, och väl där, ja ni fattar.  Beslutsångest?

Det känns konstigt att bo med familjen igen, att alltid anpassa sig efter andras vanor och behov när man väl vant sig vid att vara sin egen herre. Positivt är i alla fall att jag har något att göra i veckan med VFU:n och att jag inte enbart kommer sitta hemma och glo in i väggen som ett annat sär. Betryggande.

På fredag blir det hem ljuva hem i Linköping igen, och jag kan lova med allra största sannolikhet att inom en vecka efter det kommer ett missnöjt inlägg om hur trist det är att vara tillbaka i vardagen där uppe. Men jag är sådan, måste nog lära mig att acceptera det.
/L

Fistful of Love

I was lying in my bed last night staring  
At a ceiling full of stars
When it suddenly hit me
I just have to let you know how I feel
We live together in a photograph of time

I look into your eyes
And the seas open up to me
I tell you I love you
And I always will
And I know that you can't tell me


So I'm left to pick up
The hints, the little symbols of your devotion

I feel your fists
And I know it's out of love
And I feel the whip
And I know it's out of love

I feel your burning eyes burning holes
Straight through my heart
It's out of love
I accept and I collect upon my body
The memories of your devotion
Fredag

Dagen innehöll inte så mycket vettig praktik som jag kanske hoppats på. Första lektionen jag skulle ha fick jag ställa in för klassen skulle iväg på mentorstid eller något sånt shit. Sen var det bara svenska, där jag egentligen inte gör något alls. MEN, idag hittade jag ett nytt motto att leva efter i en lärobok eleverna skulle läsa i. Myntat av Heliga Birgitta och lyder som följer:

"
Du bör vara som en ost"

Är det inte helt fanastatiskt så säg? Går i princip att tolka som man vill, jag menar, alla har väl en egen mental bild av hur man är när man är som en ost? Går helt enkelt inte att misslyckas.

När jag filosoferat klart över detta begav jag mig hemåt. Kollade på Desperate Housewives med pappa och drack smoothies. Otippat. Sen ringde mamma och frågade om jag ville ha skor.

Till sist vill jag avsluta med att säga att Antony and the Johnsons är bra om man vill bara göra ingentingen. Han har sjukt behaglig röst och så. Släppt en ny platta för inte så länge sedan, the Crying Light, och jag hoppas den är lika sweet som I Am a Bird Now.

Anyway, en lugn kväll i soffan väntar, inte alls party-pepp och kan ändån inte gå ut i stan längre med risk för att träffa små elever./L


Iväg igen

Tentan skriven, gick väl sådär. Men orden var svåra som satan.

Åka tillbaka till Oskarshamn om en timme känns sådär kul, hade hellre stannat kvar här. Fast å andra sidan är det gutt att bo hemma när man inte har några pengar. Gratis är godast.

/L

wtf?

Dear Lisa,

I have some good news for you. I tried to run after you today to tell
you, but I couldn't quite catch you, so I'm afraid I have to tell you
by email.

Your score in the exam today was 1.7, although actually it was
something like 1.74.  I had forgotten that we can actually award a G-,
so I have since spoken to Lars about it and given that your score was
over 1.7, I think we can pass you with a G-

Sorry that I couldn't let you know earlier, but congratualtions on
passing!

Best wishes,

Anna


Ibland finns det en gud!/L


Skit

1 poäng ifrån. Som vanligt. Fan också.
Och jag tror axel har glömt att vi skulle ses och snacka spons. Fan.


/L


Jag vill sova!

Lite trött...usch. Lyckades somna så fort jag gick och la mig igår. Eller nästan. Fick ett sms av ida där hon undrade om jag var vaken. Skrev ett svar jag glömde skicka och somnade stenhårt med mobilen i handen. Hörde inte ens när hon ringde några minuter senare. Pluggandet tröttade nog ut min hjärna totalt.

Nä, nu väntar den jävla tentan. Undrar om fookie-Axel kommer ihåg att vi ska snacka spons idag kl 10.00? Undrar om jag ens hinner tills dess./L

Trååååkigt

Många timmars plugg har det blivit men vet inte om det hjälper, det märks först imorgon bitti kl 8.15...

Tror för övrigt att det varit en allmän dag för utdelning av gratis godis idag. Först Tobbe-Lasse som gav mig Riesen, sen fick Café Ellen flippet och bjöd bort en massa skumtomtar. Jag som älskar skumtomtar! Tur att jag satt vid bordet närmast också, lär ha ätit upp hälften.

Bara för att den är lite tänkvärd, fyndig och kul, samt för att jag inte orkar plugga mer.
/L
Synden straffar sig...

Mmm, skolan hela dagen eftersom jag ersatte det tänkta pluggandet igår med film och teve. Så kan det gå.

Ibland är Tobbe-Lasse världens bästa. Han hade haft en skitkass morgon och sett fel på när han skulle ha tenta, plus att en flaska cola exploderat i hans väska och förstört massa anteckningar och kurslitteratur. Bra start en måndag... Sen gick han iväg och fixade en bil till sin VFU och blev glad, så då fick jag en påse Riesen av honom. Tackar! Nu kanske pluggandet går lite bättre i alla fall.

Om ni ser någon som har vuxit fast på en stol i Key så är chansen mycket stor att det är jag.
/L

Där va den!

Letat efter den här jättelänge men inte hittat den, visste att någon tog kort! Detta var cirkus 30 sekunder innan jag trillade ner för trappan som går ner till Baljan.

Hittade en på Ida med.


Plugget går inte alls bra....
/L

Pluggdag

Nu måste jag verkligen ta tag i plugget inför tentorna. Inte motiverad alls, känns som att inget fastnar heller, spelar ingen roll hur mycket jag försöker. Vore jävligt skönt om man kunde slippa att få omtenta. Igen.

Har fått en ny granne som verkar nice, äntligen någon som är social! Oskar tror jag han hette. Fortfarande två rum som är tomma dock, hoppas några nya flyttar in snart.

Ovanligt att inte vara bakis en söndag. Vad gör man på en söndag om man inte är bakis?
/L

Opeppets afton

Tänker inte ens kommentera förfesten.

Hg var sig inte likt. Alla var fortfarande bakis sedan gårdagens pang-fylla och ingen var på G. Eller nästan ingen i alla fall. Inget roligt folk och brist på pengar ledde till en tidig hemgång.

Blir en film och popcorn istället.
/L

Knäckebröd

Kom på att det saknas mat hemma hos mig, får därför äta knäckebröd. Smaskens!

Jag klämde mitt pekfinger i en dörr igår kväll, gör så satans ont. Det är svårt att inte använda sitt pekfinger.

Skrattar mest åt det här och det här för tillfället. HIttade dem i en kompis dagbok.

Ingen alkohol finns till ikväll, fast det gör inget, blir utgång i alla fall.
/L

Snart så

Snart dags att bege sig av till skolan för VFU. Går ut starkt med engelska, följt av lite engelska med teknister, sen en kortis svenska och slutligen engelska igen. Bra skit.

Drar till Linköping sen, ska bli gutt att komma tillbaka./L

Dunderbart!

Som underbart, fast lite bättre.

Jag kan inte låta
bli.


/L


Gladlisa

Hallå där! Shit, jag är glad, nöjd, lycklig eller vad fasen det nu heter.

Främsta skälet till denna tillfälliga sinnesförvirring: Min nya VFU. Underbar mentor som är störtskön och låter mig planera och ha hur många lektioner jag vill. Han är faktiskt engagerad. Äntligen!

Annat skäl till lyckoruset: På fredag återvänder jag en kortis till Linköping. Saknar mitt rum och att kunna göra precis vad jag vill, när jag vill.


Det sägs ju att man lär sig något nytt varje dag (jo men tjena)

Här är en lista med lite nödvändig fakta jag samlat in under de senaste dagarna:

1. Det är mycket mysigare att sitta uppkrupen i soffan och dricka hemmagjord (skitstark) glögg och kolla på Forrest Gump än att plugga British Cultural Studies.

2. Man ska inte sitta brevid min far när han äter morötter.

3. Oskarshamn är faktiskt vackert på vintern
(om man är vid vattnet)

4. Om låset på förardörren har frusit och inte går att öppna så går det att klättra in från passagerarsätet, speciellt på en parkering full med folk. Det är trångt, men det går.

5. Vad ordet "jåp" egentligen betyder. (
tråkiga intressets förtjänst)


Yes, men där blev det en liten update i alla fall, nu ska jag läsa engelska noveller.
/L


Effektiv och så

Ahh, idag har effektiviteten flödat som ett vattenfall. Kanske inte Niagara men typ det där i Ronja Rövardotter. Lite lagom alltså. Skrivit på min rapport som i och för sig suger getpung men är 2/3 klar nu, postat brev till polisen, gått en kort promenad i -8 grader och snö. Även hunnit med att få en allmän ångestattack också över att allt med VFU och skola känns skit och jag drömmer mardrömmar om studieskulder som växer utan att jag presterar något. Jag vill även tillbaka hem till mitt rum och bara vara ett tag. Känns som att alla börjar dra till Linkan nu utom jag, jag kommer inte förräns den 11 tror jag, och då bara för att vara där 2 dagar. Eller så smiter jag iväg på fredag...hm...

Anyway, känns som det är dags att planera de två projekten som ska genomföras nu under VFU:n. Måste komma på något. Eller så gör jag som jag brukar, improviserar fram några lektioner och skriver planeringen efteråt, det brukar ju funka. Och just det fan, jag har tenta den 12. Plugga lite på den med kanske, grammatiken skiter jag i att plugga till, får lita till min tur.

Och varför gör det så satans ont att bryta av en nagel?
/L

090103

Vill bara meddela att det snöar nu. Jättemycket.
Måste plugga nu.../L

090102

Gick upp tidigt i morse för att bege mig mot Kalmar med mamma. Vi sprang runt och letade stövlar hela dagen men jag hittade inga som passade. Tack vare mina biff-vader så är det sjukt svårt att hitta några som passar. Dock ger jag inte upp hoppet, någonstans måste det finnas ett par som passar. Får väl vänta tills London annars, har en känsla av att utbudet är större där...

Nyårsafton blev kanoners. Maten blev bra och god och jag hade jättekul. Min klänning gick sönder och jag blev helt plötsligt mys-Lisa för hela slanten med stickad polotröja och ett glas vin i handen. Dagen efter var alla lite sega, bortsett från Ida som fortfarande var full och tog kort på mackorna i brödrosten. Hamnade underst i en hög med Ida och Jon över mig, samt blev petad och klappad på jättemycket.

Nu: kaffe och årets första semla
/L


RSS 2.0